Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Білорусі не розслідуватимуть смерть першого загиблого на протестах

П'ятниця, 19 лютого 2021, 13:09
У Білорусі не розслідуватимуть смерть першого загиблого на протестах

Голова Слідчого комітету Білорусі Іван Носкевич розповів подробиці щодо першого загиблого Олександра Тарайковського під час акцій протесту: за офіційною версією, силовики діяли згідно із законом, тому кримінальну справу порушувати не будуть.

Джерело: Видання Tut.by, Слідчий Комітет Білорусі у Telegram

Пряма мова Івана Носкевича: "Своїми діями Тарайковскій провокував правоохоронців, вони не знали його справжніх мотивів і цілей його дій, а з урахуванням оперативної інформації про можливі теракти, наявності у протестуючих вибухових речовин, зброї сприймали його як реальну загрозу життю та здоров'ю як співробітників, так і самих учасників протесту.

У зв'язку з цим співробітники правоохоронних органів діяли виключно в рамках наявних у них інструкцій і застосували щодо Тарайковского нелетальну зброю, дія якої спрямована не на ураження, а на його фізичну зупинку, з безпечної відстані, що виключає летальний результат.

У силу збігу низки трагічних обставин одне з поранень виявилося проникаючим, в результаті якого смерть Тарайковского наступила на місці події".

Деталі: За даними слідства, Олександр Тарайковський знаходився у стані сильного сп'яніння.

10 серпня 2020 року близько 23-ї години поблизу станції метро "Пушкінська" він відокремився від натовпу протестуючих і, "незважаючи на численні попередження співробітників правоохоронних органів, попрямував у їхній бік".

Порушувати кримінальну справу за фактом смерті Олександра Тарайковського не будуть.

На зйомці видно: у Олександра немає нічого в руках, і він падає на землю після поранення в груди.

Передісторія:

  • Учасник протестів у Мінську Олександр Тарайковській загинув увечері 10 серпня в районі станції метро "Пушкінська" під час жорстокого придушення мирних протестів.
  • У Мінську десятки тисяч людей прийшли на місце загибелі активіста Олександра Тарайковського біля станції метро "Пушкінська".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування