Сім'ям жертв пожежі в будинку для літніх у Харкові виплатять по 10 тис. грн

Середа, 24 лютого 2021, 14:08

З бюджету міста виплатять по 10 тисяч гривень родинам загиблих і постраждалим в результаті пожежі, яка сталася 21 січня у двоповерховому житловому будинку в Харкові, переобладнаному під будинок для літніх людей. Там загинули 15 людей і 7 було госпіталізовано.

Джерело: звіт міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова за результатами роботи урядової комісії з виявлення причин трагедії

Пряма мова: "Загалом буде виділено по 10 тисяч гривень на кожну сім'ю загиблих та кожній постраждалій особі, які подали відповідні заяви".

Деталі: За його словами, матеріальну допомогу мають виплатити після сесії Харківської обласної ради 4 березня.

Поховання загиблих фінансується з бюджету Харкова.

Чернишов повідомив, що за відсутність реагування на звернення громадян про порушення протипожежної безпеки у будинку для літніх було покарано 3 керівників і 3 дільничних поліції Харкова.

Крім того, він розповів, що ймовірною причиною пожежі була дія електричного прибору. Займання відбулося на 2-му поверсі. На місці знайдені пошкоджені електричні кабелі. Також установлено, що під час загорання було увімкнуто електрообігрівач, що ймовірно спричинило перенавантаження електромережі.

За інформацією міністра, з 15 загиблих у пожежі одне тіло досі не вдалося ідентифікувати. Хоча раніше поліція Харківщини казала, що встановлені особи всіх жертв.

Передісторія: 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа, в якій загинули 15 людей і семеро отримали травми.

Директор департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага заявив, що пансіонат "Золотий час" не існує в жодному реєстрі і працював без дозвільних документів. А міністр соцполітики Марина Лазебна запевнила, що в усіх областях перевірять законність усіх будинків для літніх людей, а також умови проживання людей у них.

Правоохоронці затримали 4 людей, причетних до організації діяльності пансіонату. 

Орендаря будинку для літніх людей В’ячеслава Кравченка та його дружину Ольгу Кравченко взяли під варту на 60 діб без права внесення застави.