МЗС – Кремлю: Участь жителів ОРДЛО у виборах Держдуми незаконна

П'ятниця, 26 лютого 2021, 13:18
МЗС – Кремлю: Участь жителів ОРДЛО у виборах Держдуми незаконна

Міністерство закордонних справ України закликає українських громадян на окупованих територіях не брати участі у виборах до Держдуми Росії восени 2021 року.

Джерело: речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі для "Радіо Свобода"

Дослівно: "Участь жителів окремих районів Донбасу у російських виборах та плебісцитах, як і видавання їм російських паспортів, є незаконними. Росія свідомо руйнує Мінські домовленості та йде на загострення російсько-українського конфлікту".

Деталі: У МЗС вважають намір російського ЦВК,дозволити жителям окупованої частини Донбасу з російськими паспортами голосувати на виборах до Держдуми "черговою спробою порушити державний суверенітет і територіальну цілісність України".

На думку дипломатичного відомства, участь у цих виборах жителів Донбасу, як і жителів окупованого Криму, поставлять під сумнів їхню легітимність, а результати такого голосування не визнають ні Україна, ні міжнародна спільнота.

МЗС України закликало українських громадян на окупованих територіях не брати участі у виборах до Держдуми Росії восени 2021 року.

Нагадаємо: Подібну схему російська влада запроваджувала і в 2020 році під час голосування за зміни до конституції Росії. Тоді МЗС України також засудило це.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News