Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратник Навального анонсував нову акцію - у дворах і з ліхтариками

Вівторок, 9 лютого 2021, 10:15
Соратник Навального анонсував нову акцію - у дворах і з ліхтариками

Соратники засудженого російського опозиціонера Олексія Навального придумали нову акцію 14 лютого - у дворах і з ліхтариками.

Джерело: соратник Навального Леонід Волков, якого цитує російська служба ВВС

Пряма мова: "Хтось, може, принесе і свічки - і зробите з них, скажімо, сердечко (все-таки, 14 лютого!). Сфоткаєте зверху, з однієї з квартир, і викладіть його в інстаграм. Нехай стрічки соцмереж заповняться тисячами таких палаючих сердець з десятків російських міст.

Ви постоїте кілька хвилин, потім до вас спуститься хтось ще і ще - з ваших сусідів. Ви думали, що ви один у всьому великому будинку небайдужі до того, що відбувається в країні? Ви побачите, що це не так. Ви познайомитеся зі своїми сусідами, які близькі вам по духу, і вам стане разом тепліше".

Деталі: За його словами, акція триватиме 15 хвилин і виходити на площі не потрібно: "Ніякого ОМОНу, ніякого страху. Можливо, вам здасться, що ці 15 хвилин нічого не змінять - але, насправді, вони змінять все", - написав Волков.

Минулого тижня Волков заявив, що нові протестні акції відкладаються до весни. Зараз, мотивував він, протести можуть призвести до того, що вулична активність спаде, а робота команди Навального буде паралізована через затримання і адміністративні арешти активістів.

Не всі прихильники опозиції погодилися з рішенням Волкова. У соцмережах його звинувачували в тому, що він "зливає протест" і не продовжує боротися за звільнення Навального. Деякі висловлювали думку, що потрібно продовжувати протести.

UPD: У Кремлі вже пообіцяли реакцію силовиків "в разі порушення закону". Видання "Медуза" цитує прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

Пряма мова: "Важко сказати. У кішки-мишки ні з ким ми грати не будемо. Але, безумовно, наші всі правоохоронці в разі порушення закону винних притягатимуть до відповідальності".

Передісторія: 

  • 17 січня 2021 року після повернення з Німеччини Навального затримали. Його звинуватили в невиконанні зобов'язань умовно засудженого у справі "Ів Роше". 2 лютого Навальному замінили умовний термін на реальний по цій справі. Російський суд призначив йому 2 роки і 8 місяців колонії.
  • Навального, який намагається викривати представників російської влади та не раз перебував під арештом, отруїли в РФ препаратом "Новічок". 20 серпня 2020 року він знепритомнів у літаку, потрапив до реанімації, потім впав у кому.
  • Навального врятували в німецькій клінці Charité.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
Усі новини...