Єрмак розповів, коли запрацює Центр протидії дезінформації

Четвер, 11 березня 2021, 12:49
Єрмак розповів, коли запрацює Центр протидії дезінформації
Фото ОПУ

Центр протидії дезінформації, анонсований президентом Володимиром Зеленським, може запрацювати вже наступного тижня.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву глави Офісу президента Андрія Єрмака на форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм" 11 березня

Пряма мова: "На виконання доручення президента найближчим часом, в найближчі дні я б сказав, почне свою роботу Міжнародний центр протидії дезінформації, який буде створений на базі Ради національної безпеки і оборони. Я впевнений, що вже на наступному тижні такий центр почне свою роботу".

Деталі: За словами Єрмака, цей орган не буде політичним. Здійснювати контроль і стежити за діяльністю центру буде президент.

Що було раніше: 9 березня президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні найближчим часом запрацює центр протидії дезінформації.

Передісторія: 

  • У вересні 2020 року президент Володимир Зеленський виступив на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Там він заявив, що безпекові механізми Ради Безпеки ООН потребують удосконалення, щоб її члени (Росія) не зловживали правом вето, одночасно порушуючи суверенітет України. 
  • Під час виступу Зеленський також запропонував створити в Києві штаб-квартиру міжнародного офісу з протидії дезінформації та пропаганді.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування