Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український суд засудив до довічного Плотницького і ще двох бойовиків

Вівторок, 16 березня 2021, 16:03
Український суд засудив до довічного Плотницького і ще двох бойовиків

Красногвардійський районний суд Дніпра заочно засудив до довічного ув’язнення лідерів незаконного збройного угруповання "ЛНР" Ігоря Плотницького, Олександра Гуреєва та Андрія Патрушева.

Джерело: Радіо Свобода

Деталі: Трьох ватажків засуджено за скоєння теракту, що призвів до збиття літака ІЛ-76 та загибелі 40 десантників і дев’яти членів екіпажу 14 червня 2014 року в Луганському аеропорту.

Обвинувальний вирок склав понад сто сторінок тексту. Його зачитували в суді на двох засіданнях. Фігурантів судили заочно понад три роки.

Передісторія:

  • У січні 2017 року прокуратура Дніпропетровської області повідомила, що передала до суду обвинувальний акт проти керівника терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького та двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого літака Іл-76.
  • 14 червня 2014 року над Луганською областю бойовики уразили Іл-76МД з переносного зенітно-ракетного комплексу – літак загорівся і впав. На борту було 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади й 9 членів екіпажу. Усі загинули.
  • У 2018 році Україна оголосила екс-ватажка луганських бойовиків Ігоря Плотницького в розшук.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: