Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС вимагає звільнити затриманого в Криму журналіста

Середа, 17 березня 2021, 16:48
МЗС вимагає звільнити затриманого в Криму журналіста
"Радіо Свобода"

Міністерство закордонних справ висловлює рішучий протест у зв‘язку із безпідставним затриманням окупаційною владою Криму 10 березня в тимчасово окупованому Сімферополі Владислава Єсипенка.

Джерело: пресслужба МЗС

Дослівно: "Наголошуємо на неприпустимості позбавлення громадянина України Владислава Єсипенка права на захист через недопуск до нього незалежних адвокатів та призначення йому політично заангажованого "захисника" без його згоди.

Незаконне затримання українського громадянина та усі подальші дії російської окупаційної адміністрації стали черговим прикладом політичного переслідування незгідних зі спробою анексії Криму та тиску на свободу слова.

Російська Федерація повинна надати інформацію про місцезнаходження та стан здоров’я Владислава Єсипенка, допустити до нього незалежних адвокатів. 

Закликаємо РФ припинити гоніння і політичні переслідування українців у тимчасово окупованому Криму, негайно звільнити Владислава Єсипенка та усіх незаконно утримуваних нею громадян України".

Деталі: "Радіо Свобода" повідомила, що у Єсипенка "подвійне російсько-українське громадянство".

Передісторія:

  • 16 березня в Росії повідомили, що в Криму ФСБ затримала росіянинаЄсипенка В.Л., який начебто збирав інформацію про місця масового перебування людей і мав у своєму автомобілі вибуховий пристрій.
  • Служба зовнішньої розвідки України назвала заяви ФСБ про затримання нібито "українського агента" пропагандистською акцією, якою створюється потрібний Кремлю фон для "святкування" роковин окупації Криму.
  • Єсипенко є фрілансером української служби "Радіо Свобода".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування