Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єрмак намагається повернути повне припинення вогню через "нормандський формат"

Четвер, 18 березня 2021, 21:36
Єрмак намагається повернути повне припинення вогню через нормандський формат

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час онлайн-зустрічі політичних радників лідерів держав "Нормандської четвірки" запропонував ухвалити спільну заяву щодо повернення до повного припинення вогню на Донбасі.

Джерело: Офіс президента

Деталі: На початку зустрічі Єрмак запропонував ухвалити на рівні "Нормандської четвірки" спільну заяву щодо повернення до режиму повного припинення вогню на Донбасі, який був встановлений з 27 липня 2020 року.

Він також запропонував негайно скликати на 19 березня засідання групи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи, щоб отримати конкретні підтвердження готовності сторін щодо забезпечення режиму припинення вогню на Донбасі.

Пряма мова Єрмака: "Україна як ніхто зацікавлена у поверненні до режиму тиші, оскільки через його порушення гинуть саме українські військові та цивільні громадяни на українській землі".

Читайте також: Дорога від "швидкого миру" на Донбасі: як змінилася тактика РФ за рік після саміту в Парижі

Передісторія: 22 липня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції, на якому домовилися про режим повного та всеосяжного припинення вогню.

Пізніше в ОБСЄ розповіли деталі домовленостей. Серед них - заборона на наступальні і розвідувальні дії, заборона на застосування вогню, включаючи снайперський, та застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування