Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд не знайшов порушення "прав людини" у санкціях проти телеканалів з орбіти Медведчука

П'ятниця, 19 березня 2021, 16:30
Суд не знайшов порушення прав людини у санкціях проти телеканалів з орбіти Медведчука

Касаційний суд у складі Верховного суду не знайшов ознак порушення "прав людини" у рішенні РНБО про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne, ZIK.

Джерело: пресслужба Верховного суду

Деталі: 19 березня Касаційний адміністративний суд завершив розгляд справи № 9901/26/21 за позовом громадянина, який оскаржував застосування санкції щодо телеканалів з орбіти Віктора Медведчука проти якого теж запровадили санкції.

Суд перевіряв, чи є втрата доступу до програм, які транслювали ці телеканали, порушенням прав позивача про захист прав людини і основоположних свобод.

Заслухавши всі сторони та дослідивши матеріали справи, суд вирішив відмовити у задоволенні позову.

Повний текст рішення буде виготовлено протягом 5 робочих днів.

Відзначається, що це рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Великої Палати Верховного Суду протягом 30 днів із дня складання повного тексту рішення.

Крім цього позову у КАС ВС перебувають ще 10 позовних заяв, якими оскаржуються укази президента про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Передісторія:

  • 2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо телеканалів з орбіти кума президента РФ Путіна нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука. Кремль прогнозовано засудив ці санкції.
  • В Офісі президента України пояснили, що санкції проти нардепа ОПЗЖ Тараса Козака і трьох каналів, підконтрольних Віктору Медведчуку, не є посяганням на свободу слова, а виключно боротьбою з чужорідною пропагандою.
  • Підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

Знати більшеТелевізійна скринька Пандори. Як Зеленський ввів санкції проти каналів Медведчука

Канали для старого друга: що відомо про власника NewsOne та 112

Операція "Легалізація". Як Медведчук і Ко "вПАРюють" вугілля Україні

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування