Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму

Середа, 24 березня 2021, 16:25
Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму

Президент Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони "Про Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя".

Джерело: Пресслужба ОП

Дослівно: "Цей документ визначає комплекс заходів дипломатичного, військового, економічного, інформаційного, гуманітарного та іншого характеру, спрямованих на відновлення територіальної цілісності, державного суверенітету України у міжнародно визнаних кордонах шляхом деокупації та реінтеграції Криму".

Деталі: Указ про введення у дію відповідного рішення РНБО опублікований на сайті ОП.

Стратегія визначає пріоритети для держави щодо захисту прав і свобод людини, порушених внаслідок тимчасової окупації Росією Кримського півострова, а також головні напрямки відповідної економічної, соціальної, гуманітарної, екологічної, інформаційної, оборонної та безпекової політики.

Кабінет Міністрів України має розробити план реалізації Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму, на основі якого відповідні державні органи підготують і реалізовуватимуть заходи щодо забезпечення деокупації та реінтеграції півострова.

Передісторія:

  • У лютому 2020 року в представництві президента в Криму обіцяли за рік розробити стратегію деокупації півострова.
  • Рада національної безпеки і оборони України 11 березня ухвалила проєкт "Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...