Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Понад 200 осіб затримали в Білорусі у День Волі

П'ятниця, 26 березня 2021, 12:12
Понад 200 осіб затримали в Білорусі у День Волі

Правозахисники повідомляють щонайменше про 245 затриманих у різних містах Білорусі в День Волі, міліція Білорусі підтверджує затримання понад 200 осіб.

Джерело: Білоруський центр захисту прав людини "Вясна", "Радіо Свобода"

Деталі: Із 245 затриманих 176 білорусів схопили в Мінську. Правозахисники оприлюднюють їхні прізвища.

Також і МВС Білорусі повідомило про понад 200 затриманих по всій країні "за порушення законодавства про масові заходи" під час святкування Дня Волі.

Масових акцій, які зазвичай відбуваються 25 березня, не відбулося. Центр Мінська напередодні перед акцією заздалегідь заблокувала міліція. В інших містах люди збиралися невеликими групами на подвір’ях. Багато активістів були затримані превентивно, в тому числі напередодні свята.

Акції солідарності з білорусами відбулися в Гамбурзі, Відні, Варшаві, Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах.

Передісторія:

  • У громадському об'єднанні Білоруський народний фронт "Відродження" (БНФ) повідомили, що мінська міліція відмовилася охороняти порядок на акції опозиції у День Волі 25 березня.
  • Напередодні 25 березня, коли в Білорусі відзначають День Волі, лідерка опозиції Світлана Тихоновська звернулася до народу із закликом вірити в себе і взяти майбутнє країни у свої руки.
  • Міністерства закордонних справ Латвії, Литви та Естонії розширили санкційний список проти режиму Олександра Лукашенка, до якого відтепер включені 118 білоруських силовиків.
  • 25 березня, у День Волі Білорусі, до Мінська їхали вантажівки, машини загородження, автобуси і авто з бухтами колючого дроту, які називають "Спіраль Бруно". Подібного не було з кінця осені, від часів масових протестів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування