Індія має поновити експорт вакцини AstraZeneca у травні – ЮНІСЕФ

Неділя, 28 березня 2021, 15:52
Індія має поновити експорт вакцини AstraZeneca у травні – ЮНІСЕФ

В ЮНІСЕФ очікують, що Індія у травні поновить експорт вакцини AstraZeneca проти коронавірусу, яка виготовляється Індійським інститутом сироватки.

Джерело: Reuters

Деталі: Прессслужба ЮНІСЕФ повідомила, що постачання вакцини AstraZeneca поновиться до травня, після чого об'єми експорту мають зрости, аби надолужити раніше заплановані темпи поставок.

Наразі у межах програми COVAX з урядом Індії ведуться перемовини про забезпечення деяких поставок вакцини у квітні. Загалом Індійський інститут сироватки у березні-квітні мав поставити для потреб COVAX 90 млн доз препарату, проте програма отримала лише близько 28 млн доз.

Нагадаємо:

  • Індія тимчасово призупинила експорт найбільших партій вакцин від коронавірусу AstraZeneca, що виробляється потужностях Serum Institute. Рішення про зупинку експорту пов’язане із зростанням заражень в країні та задоволенням внутрішнього попиту.
  • У рамках ініціативи COVAX Україні обіцяли надати от 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca. Прогнозувалось, що Київ зможе отримати вказані дози у перше півріччя 2021 року. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування