"Дія" планує запустити послугу "Статичний QR" для підприємців

Понеділок, 29 березня 2021, 08:18
Дія планує запустити послугу Статичний QR для підприємців

Електронний сервіс держпослуг "Дія" планує запустити послугу "Статичний QR", щоб підприємці могли створити QR-код, за допомогою якого клієнти зможуть передавати онлайн цифрову копію документа для підтвердження особи.

Джерело: віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram

Деталі: Федоров повідомив, що на вихідних заселявся в готель і на прохання надати документи показав "Дію" – і "в черговий раз менеджер сфотографував екран телефону".

Міністр вважає, що потім менеджер роздрукував фото і долучив до чеку, а це "непрактично, неорганічно і неестетично".

Пряма мова: "На Diia Summit скоро ми презентуємо послугу "Статичний QR".

Будь-який підприємець зможе створити QR, розмістити його на зручному місці.

Клієнт, навівши на нього, отримає повідомлення з проханням підтвердити передачу цифрової копії документа. Підтвердивши політику конфіденційності в один клік, адміністратор отримає на пошту цифрову копію документа. Не потрібно нічого ксерокопіювати, фотографувати, переписувати (і таке я бачив).

Це буде новий етап розвитку цифрових документів у країні, яка стане першою в світі, де електронний паспорт буде прирівняний до звичайного".

Цьому передувало: У січні Михайло Федоров анонсував на квітень "Diia Summit", на якому презентують низку нових цифрових продуктів у сервісі "Дія": електронний підпис (Дія ID), кабінет платника податків, автоматична реєстрацію бізнесу, зміна місця реєстрації онлайн, електронний лікарняний тощо. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News