Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В КНУ кажуть, що для позбавлення Лукашенка звання доктора немає процедури

Понеділок, 29 березня 2021, 13:22
В КНУ кажуть, що для позбавлення Лукашенка звання доктора немає процедури

Київський національний університет імені Тараса Шевченка не може позбавити звання почесного професора самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка через відсутність відповідної процедури.

Джерело: новообраний ректор КНУ Володимир Бугров в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна

Пряма мова: "Насправді на сьогоднішній день відсутня процедура. Ми живемо в правовій державі, тому має бути механізм позбавлення таких звань. Наразі, Історико-меморіальна комісія надала висновок Вченій раді університету, що такого прецеденту не було в жодні роки. І на тому дискусія призупинилася, але вона не завершена". 

Деталі: Новий ректор заявив, що буде пропонувати Вченій раді університету створити комісію, яка б розробила "візію щодо можливості" того, як можна позбавити особу звання. У випадку, якщо така процедура буде ухвалена, то Бугров особисто буде голосувати "за" позбавлення Лукашенка звання почесного доктора КНУ. 

Передісторія:

  • Ініціативна група випускників та студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка ще у серпні 2020 року просила ректора і членів вченої ради університету скасувати звання Почесного доктора КНУ Олександру Лукашенку.
  • Тоді в КНУ обіцяли, що у вересні 2020 року Вчена рада університету розгляне це питання. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...