У США кількість пунктів вакцинації повинна зрости до 40 тисяч – Байден

Вівторок, 30 березня 2021, 00:25
У США кількість пунктів вакцинації повинна зрости до 40 тисяч – Байден

У США, аби охопити вакцинацією місця проживання 90% американського населення, президент Джо Байден дав розпорядження збільшити на десятки тисяч кількість пунктів вакцинації.

Джерело: Укрінформ, який цитує Байдена під час виступу в Білому домі щодо подолання пандемії в США

Пряма мова: "Щоби полегшити вакцинацію для американців – у той час, як постачання (препаратів) та можливості для їх застосування збільшуються – я віддаю розпорядження своїй команді з питань COVID забезпечити розгортання місць вакцинації для 90% усіх американців в радіусі п’яти миль (від помешкань – ред.) до 19 квітня, впродовж трьох тижнів від сьогодні".

Деталі: Байден уточнив, що наразі щеплення роблять у близько 17 тисяч аптек по всій країні. Однак ця кількість має зрости більше ніж удвічі – до 40 тисяч упродовж наступних трьох тижнів.

Президент США також звернувся до губернаторів окремих (головним чином, республіканських) штатів не послаблювати карантинні обмеження, зокрема, не скасовувати обов’язкового носіння масок.

"Це не питання політики", – зауважив американський лідер.

Передісторія:

  • Раніше Байден заявив, що США матимуть достатньо доз вакцини проти COVID-19 для кожного дорослого американця до кінця травня.
  • Ще на початку березня повідомлялось, що кожного дня вакцину від коронавірусу отримують близько 2,16 млн американців.
  • Вакцинація в США розпочалась із 14 грудня.
  • Президент США Джо Байден 26 березня назвав свою нову мету - збільшити кількість вакцинованих осіб до 200 мільйонів за перші 100 днів його перебування на посаді.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування