Органи влади не будуть переміщати в регіони, там створять нові – Немчінов

Середа, 31 березня 2021, 15:26
Органи влади не будуть переміщати в регіони, там створять нові – Немчінов

Органи виконавчої влади не планують переміщати в регіони, там хочуть створити нові відомства.

Джерело: міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у коментарі "Укрінформ

Пряма мова: "Можемо говорити про те, що, наприклад, новостворені органи, які не забезпечені приміщеннями, кадровим потенціалом у Києві, можуть бути розміщені із самого початку в регіональних центрах, де буде такий стимул для розвитку як регіону, так і підготовки місцевих кадрів з впровадженням їх на державну службу, ефективного урядування".

Деталі: Для втілення такої ініціативи необхідно, щоб Верховна Рада ухвалила урядовий законопроєкт про зміни до закону про Кабінет Міністрів. Після цього уряд зможе перейти до конкретної дорожньої карти. Планується, що найближчим часом проєкт закону направлять до парламенту. 

Водночас передбачається можливість ухвалювати рішення про розміщення центральних органів виконавчої влади не лише у столиці. 

Що передувало: Президент Володимир Зеленський ініціював переміщення центральних органів виконавчої влади з Києва для підвищення благоустрою в регіонах, у Кабінеті міністрів уже розробили пропозиції щодо "деконцентрації" органів влади.

Передісторія:

  • Після вступу на посаду президента Володимир Зеленський заявляв про ідею перемістити Адміністрацію президента (тепер Офіс президента) з центру Києва, а на вулиці Банковій створити художній музей. Тоді він говорив, що будувати нову будівлю надто довго, але якщо він буде працювати на Банковій, то "з глузду з'їде".
  • Однак уже майже два роки Офіс президента залишається на Банковій. Прохід до нього відкритий.
  • 20 березня будівлю ОП пікетували й обмалювали, пошкодили двері й табличку при вході.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування