В Росії витратили 2,6 млрд рублів на обсервацію людей, що зустрічаються з Путіним

Середа, 31 березня 2021, 16:54
В Росії витратили 2,6 млрд рублів на обсервацію людей, що зустрічаються з Путіним
Фото kremlin.ru

Управління справами президента Росії витратило 2,6 млрд рублів на санаторії та пансіонати, в яких люди, що мали зустрітися з президентом Володимиром Путіним, проходили карантин.

Джерело: Російська служба Бі-бі-сі

Деталі: За даними видання, послуги обсервації замовляли в 12 готелях і санаторіях Москви, Підмосков'я, Сочі і анексованої Ялти.

Відзначається, що найбільше фінансування отримали московські оздоровчі комплекси "Ватутінки" і "Десна", а також "Дагомис" і санаторій "Русь" в Сочі (загалом понад 2 млрд рублів).

З березня 2020 року ці установи перейшли на "спецобслуговування", замовити номер в них не можна.

На карантині в люксах і звичайних номерах пансіонату "Десна" в Новій Москві сиділи співробітники Спеціального льотного загону "Росія", який обслуговує перших осіб держави, в тому числі й самого Путіна.

За даними сайту держзакупівель, Спецзагін "Росія", а також Транспортний комбінат "Росія", Центральна клінічна ("кремлівська") лікарня і саме УСП за рік пандемії уклали понад 25 довгострокових держконтрактів на резервування з відкритими датами номерів у кремлівських готелях.

Сума контрактів склала майже 900 млн рублів.

Повідомляється, що обсервацію проходили водії, медики і просто люди, що зустрічалися з президентом РФ. Зокрема, 80 ветеранів, які були на трибуні поруч з Путіним на параді на честь 75-річчя перемоги на Червоній площі 24 червня, і інші запрошені на святкування.

В Управлінні у справах президента РФ журналістам заявили, що відомство "не є організатором карантинних заходів", а "всі обмеження і заходи… проводилися в суворій відповідності до рекомендацій Росспоживнагляду".

Прессекретар Путіна заявив виданню, що "всі відомства несуть додаткові витрати у зв'язку з коронавірусом".

Що було раніше: У лютому росЗМІ повідомили, що головних редакторів ЗМІ РФ на зустріч з Путіним попросили прийти з результатами тесту на коронавірус. Вони принесли, проте ніхто цими довідками не поцікавився.

У березні Путін зробив щеплення від коронавірусу, але в Кремлі не зізнались, якою саме вакциною.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування