Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щодо керівництва ОПУ відкрили провадження за "приховування Татарова" – нардеп

П'ятниця, 5 березня 2021, 09:42
Щодо керівництва ОПУ відкрили провадження за приховування Татарова – нардеп
Фото 24.ua

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження відносно керівництва Офісу президента за приховування інформації про перебування на посаді заступника керівника ОПУ Олега Татарова.

Джерело: народний депутат від "Голосу" Ярослав Юрчишин у Facebook

Пряма мова: "П'ятнична ранкова переможенька. Змусив Офіс генерального прокурора відкрити кримінальне провадження на керівництво Офісу президента за приховування інформації про Татарова".

Деталі: Юрчишин додав, що на керівництво ОПУ відкрили кримінальну справу за фактом перешкоджання його депутатській діяльності.

Нардеп пояснив, йому в ОПУ двічі відмовляли у наданні інформації щодо заступника керівника ОПУ Олега Татарова, а це є "прямим перешкоджанням діяльності народного обранця", за що передбачена відповідальність за ст. 351 ККУ.

Що було раніше: 12 лютого Юрчишин подав заяву до Державного бюро розслідувань і Офісу генпрокурора про порушення Офісу президента, який приховує, що заступник керівника ОПУ Олег Татаров перебуває на посаді.

Передісторія:

  • 1 грудня 2020 року стало відомо, що НАБУ розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Вона стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. 
  • 24 грудня 2020 року Офіс генпрокурора передав провадження, в якому фігурує Татаров, з Національного антикорупційного бюро до СБУ. 
  • У НАБУ заявили, що Офіс генпрокурора здійснює безпрецедентне в історії України втручання в розслідування бюро тим, що забрав у детективів справу Татарова.
  • У грудні 2020 року Татаров заявив, що продовжує працювати на посаді попри написану заяву про відсторонення.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування