Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Офіс Зеленського подали заяву про "приховування Татарова"

П'ятниця, 12 лютого 2021, 15:09
На Офіс Зеленського подали заяву про приховування Татарова

Народний депутат від "Голосу" Ярослав Юрчишин подав заяву до Державного бюро розслідувань і Офісу генпрокурора про порушення Офісу президента, який приховує, що заступник керівника ОПУ Олег Татаров перебуває на посаді.

Джерело: Юрчишин у Facebook

Пряма мова Юрчишина: "Я скерував до Офісу генпрокурора і ДБР заяву про кримінальне правопорушення, скоєне Офісом Президента, який приховує перебування на посаді заступника керівника ОПУ Олега Татарова.

У заяві прошу правоохоронців якнайшвидше відкрити кримінальне провадження щодо керівника апарату Офісу Президента України Олексія Дніпрова за перешкоджання діяльності народного депутата України".

"Якщо (тобто оскільки) Татаров залишається заступником керівника офісу і відповідає за реформу правоохоронних органів, у нього залишається можливість впливати на слідство проти нього. Тому не дивно, що прокуратура та інші структури роблять все можливе щоб розвалити слідство. Це не припустимо. І ми будемо з цим боротися".

Деталі: Юрчишин вказує, що раніше ОПУ не захотів відповідати на питання, чи продовжує Татаров там працювати.

Передісторія:

  • 1 грудня стало відомо, що НАБУ розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Вона стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. 
  • 24 грудня Офіс генерального прокурора передав провадження, в якому фігурує заступник голови Офісу президента Олег Татаров, з Національного антикорупційного бюро до Служби безпеки України.
  • НАБУ вважає, що Офіс генпрокурора здійснює безпрецедентне в історії України втручанняв розслідування бюро тим, що забрав у детективів справу Татарова.
  • У грудні Татаров заявив, що продовжує працювати на посаді попри написану заяву про відсторонення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування