"Вакцини достатньо": МОЗ планує вакцинувати всіх охочих до кінця року

П'ятниця, 5 березня 2021, 10:35
Вакцини достатньо: МОЗ планує вакцинувати всіх охочих до кінця року

МОЗ планує завершити основні етапи вакцинації вже цього року і надати доступ до вакцин всім громадянам, які виявлять бажання вакцинуватися.

Джерело: міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час години запитань до уряду на засіданні Верховної Ради

Пряма мова: "За нашими планами, основні етапи вакцинації ми завершимо вже цього календарного року.

Тобто всім без винятку громадянам, які будуть бажати вакцинуватися, буде надано доступ до вакцини".

Деталі: Степанов уточнив, що загалом МОЗ передбачає розгортання 572 мобільних бригад та 4 250 стаціонарних пунктів щеплень.

Пряма мова: "Одразу заспокою скептиків – вакцини вдосталь. На сьогодні у нас є підтверджені поставки вакцини AstraZeneca, американського Nonavax, китайського Sinovac, а також підтвердження за програмою Covax, яке ми очікуємо найближчим часом. Це також AstraZeneca, Pfizer і решта вакцин, які ввійшли до цієї програми.

Під час робочої поїздки до Індії вдалося домовитися ще з одним виробником вакцин – Bharat Biotech. Їх вакцина проходить останній етап клінічних досліджень. Найближчими днями повинні бути результати. Якщо результати будуть підтверджені на високому рівні, вона також буде застосована для боротьби з коронавірусом".

Що передувало: Раніше прем'єр Денис Шмигаль заявляв, що Національний план передбачає вакцинацію 50% населення протягом 2021-2022 років.

Катерина Тищенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування