Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Шеремета: біля суду відбулися сутички

Вівторок, 9 березня 2021, 17:04
Справа Шеремета: біля суду відбулися сутички

Під Шевченківським райсудом Києва, де було заплановане засідання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета із головним підозрюваним Андрієм Антоненком (Riffmaster), відбулися сутички.

Джерело: BBC News Україна, 5 канал

Деталі: Судове засідання перенесли на 16 березня через відсутність одного з присяжних.

Під судом зібралося близько пів сотні мітингувальників. Вони намагалися заблокувати автівку, в якій, імовірно, перевозили Андрія Антоненка. Внаслідок цього між поліцією та мітингувальниками сталися сутички.

Поліція відтіснила демонстрантів, взявши частину з них в кільце, і автозак поїхав до СІЗО.

На кількох відео з місця подій було видно бійки та затримання поліцією учасників сутичок. Людей відводили убік та клали на землю.

Все це супроводжувалось підпаленням піротехніки.

На такі дії поліції демонстранти відреагували вигуками "Аваков чорт".

Речниця Шевченківського райвідділу поліції Анна Зубрєва повідомила, що інформації про постраждалих або затриманих під Шевченківським райсудом не надходило.

Передісторія:

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • 12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали 3 підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь. 
  • 22 травня слідство у справі ймовірних виконавців вбивства було завершене. Розслідування щодо замовників виокремлене в іншу справу і триває.
  • Усі затримані заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами і свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна, і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування