Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Шеремета: у суді виступили пацієнти Дугарь, які підтвердили її алібі

П'ятниця, 17 січня 2020, 13:48
Справа Шеремета: у суді виступили пацієнти Дугарь, які підтвердили її алібі

Кілька військових кажуть, що підозрювана у справі вбивства журналіста Павла Шеремета медсестра Яна Дугарь працювала в госпіталі у Донецькій області, коли нібито мала готувати злочин у Києві.

Джерело: "Українська правда"

Пряма мова свідка Дениса Громова: "16-го липня 2016 року отримав поранення, після чого мене відправили до міста Курахова, у шпиталь, після чого мене перевели до 66 армійського шпиталю у місті Красноармійськ (де працювала Дугарь – УП). Яна була та медсестра, яка підійшла до мене. Коли лікар призначив препарати, уколи, крапельниці, то це робила саме Яна....

Я навіть не знав, що її звуть Яна, до всіх цих подій, я просто її запам'ятав в обличчя... Я знаходився в госпіталі з 16 по 18 число. Я її не бачив кожну секунду, кожну хвилину, але я її бачив кожен день".

Денис Громов
Денис Громов
фото: соня лукашова, уп

Пряма мова свідка Петра Плебеновича: "Яну вперше побачив 17 липня 2016 року. Вона мені ставила крапельницю в місті Красноарсійськ.

Після того, як я отримав поранення 16 липня, мене відправили в Курахов, і дальше мене відправили в Красноармійськ. І там я з нею познайомився, вона мені ставила крапельницю...

На наступний день вона мені знов ставила крапельниці, робила уколи, тому що в мене з'явились сильні болі".

 
Петро Плебенович
фото: соня лукашова, уп

Деталі: За версією слідства, Дугарь 15 і 18 липня 2016 року фотографувала камери відеоспостереження в Києві, поблизу місця проживання Павла Шеремета.

17 січня Печерський райсуд Києва продовжив розглядати клопотання захисту про скасування домашнього арешту Яни Дугарь.

Обидва військових виступили під час засідання як свідки захисту. Вони запевнили, що крім описаних ними подій у госпіталі не спілкувались з підозрюваною.

Військові кажуть, що дізнались про звинувачення у бік Дугарь зі ЗМІ.

Також у суді виступили люди, які попросили віддати підозрювану їм на поруки. Один із них, військовий з бригади, де служить Дугарь, Олексій Пастернак заявив, що через домашній арешт дівчині не виплачують заробітну плату.

Також медсестру хочуть взяти на поруки нардепи від "Європейської солідарності" Яна Зінкевич і Михайло Бондар, від "Слуги народу" Вікторія Вагнєр, ексдепутатка Оксана Корчинська, волонтерка Маруся Звіробій та інші.

Суд відклав засідання до 24 січня через те, що з Апеляційного суду Києва не встигли передати метеріали справи.

Доповнено: Пізніше, на іншому засіданні також виступив боєць Сергій Хомицький. Він розповів, що теж бачив Дугарь у 17-18 липня 2016 року у госпіталі.

Пряма мова свідка Хомицького: "Коли я сидів, ішов доктор і ззаду йшла Яна. В неї специфічна походка, вона як спортсменка ходить, і плюс у неї на руці татуювання".

 
Сергій Хомицький
фото: соня лукашова, уп

Що було раніше: На попередньому засідання на стороні захисту виступили ще два свідки, медсестра і санітарка, які у липні 2016 року працювали разом із Яною Дугарь.

Знати більше: Детальний розбір справи Шеремета. Всі докази, алібі та відкриті запитання

Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Передісторія:

  • 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.
  • За версією правоохоронців, закладала вибухівку під авто Шеремета Кузьменко, а допомагав їй Антоненко, Дугарь фотографувала відеокамери біля будинку Шеремета за кілька днів до вбивства.
  • Адвокат Дугарь опублікував висновки, за їхніми словами, фахівців-науковців з криміналістичних експертиз, які стверджують, що експертизи, надані слідством, не можуть бути доказами в суді.

Соня Лукашова, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування