Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Байден-молодший написав мемуари: згадав і про Україну

Четвер, 1 квітня 2021, 10:15
Байден-молодший написав мемуари: згадав і про Україну

Син президента США Хантер Байден написав в своїх мемуарах, що, якби йому випала така можливість, він не став би знову входити до ради директорів української газової компанії Burisma.

Джерело: The Washington Post

Деталі: Син президента США пише в книзі "Beautiful Things", що гроші, які він заробив від компанії Burisma, допомогли розпалити у нього алкогольну та наркотичну залежність, яка підірвала його відносини з сім'єю і його ділову кар'єру.

У книзі, отриманій The Washington Post перед її запланованим випуском 6 квітня, описується, як син Байдена боровся з залежністю після смерті свого брата Бо від раку в 2015 році.

Велика частина книги присвячена особистому життю Байдена, але також він захищає свою ділову кар'єру.

Байден визнає, що політична кар'єра батька допомогла йому, але стверджує, що ні він, ні його батько не зробили нічого протизаконного, особливо в тому, що стосується Burisma.

Білий дім відмовився коментувати книгу, пославшись на заяву президента і першої леді Джилл Байден на початку лютого, коли було оголошено про випуск книги.

Дослівно заява: "Ми захоплюємося силою і сміливістю нашого сина Хантера, який відкрито говорить про свою залежність, щоб інші могли побачити себе в його подорожі і знайти надію".

Байден молодший докладно описує розпад свого першого шлюбу, невдалі стосунки, які він почав з вдовою свого брата.

Читайте також: Байден, Злочевський та Манафорт. Як давня українська історія може погубити Трампа 

Передісторія: 

  • Хантер Байден у 2014 році став одним із членів Наглядової ради компанії "Burisma", яка належить українському мільйонеру Миколі Злочевському та у часи генпрокурора Віктора Шокіна була об’єктом кількох кримінальних справ.
  • У 2018 році Джо Байден розповів, що погрожував українським лідерам не дати кредит, якщо вони не звільнять Шокіна.
  • Після цього Шокін заявив, що був змушений припинити розслідування стосовно компанії "Burisma" під тиском з боку США.
  • В НАБУ повідомляли, що розслідування щодо компанії "Burisma Limited" не стосується періоду, коли син Байдена Хантер був одним із членів Наглядової ради цієї компанії.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування