Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Партія Шарія" позивається до СБУ

Понеділок, 5 квітня 2021, 17:47
Партія Шарія позивається до СБУ

Канцелярією Окружного адміністративного суду міста Києва зареєстровано позов Політичної партії "Партія Шарія" до Головного управління Служби безпеки України у Києві та Київській області.

Джерело: пресслужба ОАСК

Дослівно: "Позивач просить суд визнати протиправними дії ГУ СБУ у Києві та Київській області щодо складення та надсилання до Міністерства юстиції України листа про порушення партією Шарія українського законодавства.

Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі".

Деталі: В ОАСК нагадали, що у провадженні суду перебуває справа за позовом Мін’юсту щодо заборони діяльності партії. Її розглядають за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Нагадаємо:

  • Міністерство юстиції позивалося в ОАСК щодо заборони діяльності політичної партії "партія Шарія".
  • Мін’юст просив суд витребувати у Служби безпеки висновки експертів, які зазначені у листі до міністерства від 4 березня 2021 року щодо протиправної діяльності партії Шарія та заборонити її діяльність.
  • 16 лютого Шарію було повідомлено про підозру за статтею про державну зраду і порушення рівноправності громадян.
  • 25 лютого підозрюваний у держзраді Анатолій Шарій вдруге не з‘явився в СБУ для участі у допиті у якості підозрюваного, його оголосили у державний розшук.
  • На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур. Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування