Байден очікує, що Росія покарає хакерів за атаки на США

Четвер, 26 серпня 2021, 09:25

Президент США Джо Байден очікує від президента РФ Володимира Путіна, що Росія притягне до відповідальності кіберзлочинців, які атакували американські компанії.

Джерело: Білий дім з посиланням на заяву Байдена на нараді з кібербезпеки

Пряма мова Байдена: "У мене був саміт з Володимиром Путіним (саміт у Женеві у червні – ред.), і я дав йому зрозуміти, що ми очікуємо, що він також притягне їх до відповідальності, тому що вони знають, де вони і хто вони".

Деталі: Байден зазначив, що кібербезпека – це глобальна проблема, і закликав країни G7 притягувати до відповідальності ті країни, які приховують злочинців-вимагачів.

Він також додав, що вперше за сім років НАТО оновив кіберполітику.

Також, за словами Байдена, в травні він видав розпорядження про підвищення кібербезпеки федерального уряду США. Крім того, запустили 100-денну ініціативу щодо підвищення кібербезпеки в електроенергетиці.

Передісторія: 

  • У липні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати готові покарати хакерів, які працюють на території РФ, якщо Москва сама не вживатиме відповідних заходів.
  • Кібербезпека піднялася на перше місце в порядку денному для адміністрації Байдена після серії гучних атак на такі організації, як компанія з управління мережами SolarWindsColonial Pipeline, м'ясопереробна компанія JBS та програмна компанія Kaseya.