Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна та США підписали угоду щодо оборонного партнерства

Вівторок, 31 серпня 2021, 23:39
Україна та США підписали угоду щодо оборонного партнерства
Фото: Зеленський у Twitter

Україна та США підписали угоду щодо стратегічних основ оборонного партнерства.

Джерело: президент Володимир Зеленський у Twitter, повідомлення Офісу президента 

Пряма мова: "Новий етап у співпраці України та США в оборонній сфері. У Міністерстві оборони США підписано угоду щодо стратегічних основ оборонного партнерства. Для нас дуже важлива підтримка з боку США територіальної цілісності України,  набуття членства в НАТО і спільна протидія агресії РФ". 

Деталі: В Офісі президента пізніше уточнили, що було підписано низку угод щодо "стратегічного оборонного партнерства, науково-технічного співробітництва, безпеки космічних польотів, захисту інформації, а також прикордонної безпеки".

Також було підписано угоду між урядом України та урядом США про проекти у сфері досліджень, розробок, випробувань і оцінки. Як вказують у ОП "угода уможливлює залучення українських науково-дослідних установ до виконання проектів американської сторони, просування продукції та послуг обох держав на ринках третіх країн з урахуванням стандартів країн – членів НАТО та дозволяє використання новітнього обладнання, яке відсутнє в Україні, для проведення науково-дослідних робіт, перевірки результатів та оцінки їхньої ефективності".

Що передувало: Сполучені Штати пообіцяли виділити до 60 мільйонів доларів військової допомоги Україні напередодні зустрічі між президентом Джо Байденом та його українським колегою Володимиром Зеленським у Білому домі.

Нагадаємо:

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування