Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стефанчук допускає, що Разумкова може позбавити мандата з'їзд "слуг", але...

Понеділок, 18 жовтня 2021, 14:13
Стефанчук допускає, що Разумкова може позбавити мандата з'їзд слуг, але...
Руслан Стефанчук і Дмитро Разумков. фото "Укрінформу"

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук допускає, що його попередника Дмитра Разумкова може позбавити мандата з'їзд партії "Слуга народу", але для цього потрібні певні передумови.

Джерело: Стефанчук на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів

Деталі: Зокрема у спікера парламенту поцікавились, чи може партія "Слуга народу" позбавити Разумкова мандату за нинішніх обставин.

Пряма мова: "Це питання дуже окремого випадку, і мені здається, це рішення приймається тільки з'їздом партії у разі необхідних передумов, якщо вони будуть. Але тут треба враховувати юридичні питання, політичні і морально-етичні".

Що передувало: Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зазначав, що фракція "слуг" поки не визначилася, чи буде ініціювати складання Дмитром Разумковим мандата народного депутата, але її юристи бачать для цього підстави.

Читайте також Без права на чат. Чому посварились Зеленський і Разумков

Передісторія:

  • 7 жовтня 2021 року народні депутати за ініціативою "Слуги народу" проголосували за звільнення Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради.
  • Разумков заявив, що згідно з законом його не можуть позбавити ще і мандату.
  • Разумков з травня по листопад 2019 року очолював політичну партію "Слуга народу", першим номером у списку якої був на дострокових парламентських виборах у 2019 році. Посаду спікера українського парламенту він обіймав з 29 серпня 2019 року.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...