83% нардепів мають COVID-сертифікати – Стефанчук

Понеділок, 15 листопада 2021, 12:27
83% нардепів мають COVID-сертифікати – Стефанчук
Руслан Стефанчук. Фото з facebook

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що 83% народних депутатів отримали принаймні одну дозу щеплення вакцини проти COVID-19.

Джерело: пресбрифінг Стефанчука у прямому ефірі телеканалу "Рада"

Пряма мова: "Що стосується кількості провакцинованих народних депутатів - зараз ще інформація збирається - але станом на зараз: Апарат - 93% вакцинованих, 83% депутатів - мають ось таке посвідчення про вакцинацію".

Деталі: За даними Стефанчука, станом на 15 листопада хворіють на коронавірусну хворобу 6 народних депутатів й 20 працівників Апарату.

Також Стефанчук пояснив, що депутатам, у яких перевірили наявність сертифікату, видають тимчасові посвідчення, щоби не створювати черги депутатів щодня біля входу. Тобто працівники УДО не перевіряють в таких депутатів наявність сертифікатів.

Довідково: 83% від 420 депутатів становить 348 депутатів.

Передісторія

  • З 15 листопада до приміщень Верховної Ради можна потрапити лише з сертифікатом про вакцинацію проти коронавірусу, негативним результатом тестування чи довідкою про одужання. 
  • Зранку 15 листопада на погоджувальній раді заступник голови Олександр Корнієнко натякнув, що деякі депутати порушують умови карантину. Пізніше стало відомо, що зчинив галас Юрій Камельчук, народний депутат від "Слуги народу".

Денис Карловський, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News