Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість росіян назвали українців "братським народом" – провладні аналітики

Вівторок, 14 грудня 2021, 15:21
Більшість росіян назвали українців братським народом – провладні аналітики
ФОТО KREMLIN.RU

Згідно з російською провладною аналітикою, по 12% жителів РФ вважають Україну і "дружньою державою", і "джерелом загрози". А ось українців вважають за братських нібито більш ніж половина росіян.

Джерело: ВЦИОМ

Деталі: Згідно з опитуванням, більш ніж половина опитаних (52%) нібито ставляться до українського народу як до братнього (57-62% серед громадян старшого покоління), 31% схарактеризували своє ставлення як нейтральне (42-62% серед молоді).

Ще 11% вважають, що українці це народ, вороже налаштований до росіян.

У соціології повідомляють, що переважно респонденти розглядають саму Україну як братню країну (29%) або просто як країну-сусіда (26%). По 12% вважають Україну дружньою державою та джерелом загрози для Росії.

Ще 9% вважають, що Україна — ворожа країна, 4% вважають її стратегічним партнером, а 1% — конкурентом.

Кожен п'ятий росіянин (21%) уважно стежить за подіями, що відбуваються нині в Україні (23-42% серед старшого покоління), 43% стежать за ними час від часу, а 36% – не стежать (51-69% серед молоді ).

Довідка: Від заснування ВЦИОМ завжди був державною соціологічною компанією.

Передісторія:

  • У липні президент Росії Володимир Путін опублікував на сайті Кремля статтю українською та російською мовами "про історичну єдність росіян та українців".
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна сама вирішує свою долю, що українці і росіяни – різні народи, за провалля між якими відповідальний президент Росії Володимир Путін.
  • Президент Володимир Зеленський відповів, що українці і росіяни – не один народ, а якби були одним, то над Держдумою в Москві розвивався б жовто-блакитний прапор.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування