Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські війська перегруповуються, техніка прибуває з Білорусі та Криму – Генштаб

Понеділок, 28 лютого 2022, 22:46

Війська Російської Федерації перегруповуються та накопичують техніку для захоплення Києва та інших великих міст, із сусідньої Білорусі та окупованого Криму прибуває нова військова техніка агресора.

Джерело: Генеральний штаб Збройних сил України, оперативна інформація станом на 20:00 понеділка 28 лютого 

Дослівно :"Упродовж дня війська агресора здійснювали перегрупування та накопичення бронетехніки і ракетно-артилерійського озброєння на визначених напрямках, насамперед  з метою оточення та захоплення Києва та великих міст України, зокрема, Харкова, Чернігова, Одеси, Херсона і Маріуполя. 

Реклама:

Значна частка військової техніки прибуває з території Білорусі та через окуповану територію АР Крим.

Окремі підрозділи зі складу найбільш боєздатних з’єднань Збройних Сил Білорусі розпочали переміщення до державного кордону України на Волинському напрямку". 

Деталі: Територію Білорусі продовжують використовувати для здійснення бойових вильотів армійської, оперативно-тактичної та спеціальної авіації ЗС РФ для виконання завдань на території нашої країни.

ВІДЕО ДНЯ

За даними Генштабу, літаки збройних сил РФ також відновили ведення повітряної розвідки об’єктів на території України із повітряного простору Білорусі. 

Водночас, по всій смузі наступу фіксуються численні випадки порушення російським агресором законів війни та міжнародного гуманітарного права: використання зброї проти цивільного населення, бомбардування, ракетні та артилерійські обстріли житлових кварталів, що призвели до руйнування цивільної інфраструктури. 

Противник використовує для прикриття державну символіку і форму ЗСУ, Національної гвардії та Національної поліції України.

Українські прапори вивішують на колонах російської військової техніки. Такі випадки помічені у населених пунктах Перемога, Нова Басань Київської області, на автодорозі Красностав – Ніжин Чернігівської області.

При висуванні колони танків та бронетранспортерів агресор обстрілював помешкання місцевих жителів у Чернігівській області, від Талалаївки до Ніжина.

Танки зі складу російських окупаційних військ при слідуванні через населений пункт Бородянка, за наказом своїх командирів, почали свідомо руйнувати інфраструктуру та помешкання, також окрема група танків відкрила хаотичний вогонь по багатоповерхівках.

Крім того, зафіксовані випадки, коли противник вивішує білий прапор на своїй техніці нібито для того, щоб здатись. Проте, після наближення до українських позицій, окупанти починають відкривати вогонь на ураження.

За інформацією Генштабу, командири російських тактичних груп отримали наказ про знищення вишок мобільного зв’язку по ходу просування вглиб території України.

Тим часом супутники Maxar Technologies зафіксували на знімках рух колони військової техніки російських окупантів неподалік Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування