"ДТП Трухіна": ДНК-експертиза завершилась у листопаді, але тепер ДБР потрібна нова

Середа, 9 лютого 2022, 14:44
ДТП Трухіна: ДНК-експертиза завершилась у листопаді, але тепер ДБР потрібна нова
скриншот з відео УП

У резонансній справі про ДТП за участю нардепа "Слуги народу" Олександра Трухіна генно-молекулярна експертиза була завершена в листопаді 2021 року, але наразі слідству потрібні "додаткові заходи".

Джерело: засідання комітету ВР з питань правоохоронної діяльності 9 лютого

Деталі: ДНК-експертиза має допомогти з'ясувати, хто перебував за кермом авто у момент ДТП. Директор ДБР Олексій Сухачов попросив суспільство "не спекулювати на темі тривалості розслідування", мовляв, від часу ДТП минуло 5 місяців, а розслідування подібних справ може тривати до року. Крім цього розслідування УП висвітлило нові факти, які потребують додаткової перевірки.

Реклама:

Пряма мова голови комітету Сергія Іонушаса: "Наскільки я правильно зрозумів, не було відомостей у ДБР до того, як була розповсюджена інформація Української правдою, що вже після того як сталося ДТП, пан Трухін відкривав двері, торкався певних предметів на водійському (сидінні –ред.) і тому це може мати значення для подальшого розслідування".

Пряма мова голови ДБР Олексія Сухачова: "Ви цілком праві. Тому що вказана експертиза була закінчена 26 листопада 2021 року, але з урахуванням нових обставин слідство потребує додаткових заходів, в тому числі призначення додаткової експертизи...

Генно-молекулярна експертиза , вона довготривала, ми її вже провели.. але, мабуть, ми будемо її перепризначати. Тому не можу сказати про терміни закінчення досудового розслідування, але практика така, що розслідування триває до одного року".

ВІДЕО ДНЯ

Читайте також: "Я зараз тихенько піду в ліс". УП публікує відео поліцейських з місця ДТП Трухіна

Передісторія: 

  • "Українська правда" отримала у своє розпорядження відео з боді-камери патрульного Сергія Петрика, який першим прибув на оформлення ДТП на Бориспільській трасі 23 серпня 2021 року. Згідно з відео, кілька свідків вказали на те, що за кермом автомобіля-винуватця ДТП був нардеп від "Слуги народу" Олександр Трухін (був одягнений у темно-синій костюм – ред). Сам нардеп це заперечував та зазначив, що кермував чоловік у червоній футболці. 
  • За словами патрульного, нардеп мав ознаки алкогольного сп'яніння. Як свідчить запис, Трухін намагався зникнути з місця пригоди та пропонував правоохоронцям хабар за те, щоб "вони його не бачили".

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування