Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіси показали документи про те, що не вивозили через кордон готівку

Субота, 26 березня 2022, 21:37
Суркіси показали документи про те, що не вивозили через кордон готівку
Ігор Суркіс, фото ФК "Динамо"

Бізнесмен Ігор Суркіс заявляє, що інформація про вивезення за межі України ним, Григорієм Суркісом або кимось із їхньої родини готівки не відповідає дійсності, і публікує відповідні документи.

Джерело: заява пресслужби Ігоря Суркіса

Дослівно: "Повідомляємо, що оприлюднена на окремих інтернет-ресурсах інформація про нібито вивезення за межі України Ігорем Суркісом, Григорієм Суркісом або кимось з їхньої родини будь-якої суми готівки не відповідає дійсності та є брехнею".

Реклама:

Деталі: У пресслужбі заявили, що українськими та угорськими юристами родини Суркіс отримано офіційну відповідь митних органів Угорщини з підтвердженням, що "готівкові" звинувачення на адресу родини були брехливими. 

"26 лютого 2022 року о 22.40 ви з’явилися для в'їзду на пункті перетину "Тисабек". При обробці вашого в'їзду не було зроблено жодної декларації від вашого або від імені інших пасажирів щодо перевезення готівки вартістю 10 000 євро чи більше. Ви залишили пункт перетину кордону після в'їзду", - йдеться у відповіді податкового і митного органу Угорщини Ігорю та Григорію Суркісам.

 

Водночас у спростуванні Ігоря Суркіса нічого не зазначається про двох онуків нардепа від ОПЗЖ Григорія Суркіса, які є військовозобов'язаними (20 і 28 років) і, за даними журналістів, виїхали разом з ним.  

ВІДЕО ДНЯ
 

Передісторія:

  • Як писала УП, Ігор та Григорій Суркіси виїхали до Угорщини з родинами на двох автівках 26 лютого між 22:40 і 23:00. За даними "Української правди", вони виїхали через пункт "Вилок" на Закарпатті без декларування готівки на українській митниці, а на угорському митному пункті оформили в себе готівку у 17,6 мільйонів доларів. 
  • В авто нардепа від ОПЗЖ Григорія Суркіса сиділо двоє його онуків, які є військовозобов'язаними (20 і 28 років).  
  • Перетин кордону Суркісами реєстрував той же наряд прикордонників та митників, який оформлював перетин кордону Анастасією Котвіцькою – дружиною соратника колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Котвіцька могла вивезти у валізах понад 30 мільйонів доларів готівки без декларування.
  • Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження щодо інспекторів митного посту "Вилок" Закарпатської митниці, які пропустили через кордон машини відомих бізнесменів без перевірки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...