Росіяни пристріляли трасу Лисичанськ – Бахмут, їхати нею небезпечно – Гайдай

Четвер, 26 травня 2022, 15:19
Росіяни пристріляли трасу Лисичанськ – Бахмут, їхати нею небезпечно – Гайдай
ТРАСА ЛИСИЧАНСЬК - БАХМУТ, ФОТО З ТЕЛЕГРАМА СЕРГІЯ ГАЙДАЯ

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів, що окупанти не контролюють трасу "Лисичанськ-Бахмут", але пристрілялися там, тому українські захисники та волонтери шукають інші шляхи, щоб доставляти вантажі до підконтрольної Україні території Луганщини.

Джерело: Гайдай у Facebook

Дослівно: "Російська армія не контролює трасу "Лисичанськ-Бахмут", але потужно її обстрілює. Проїзд цією дорогою дуже ризикований.

Реклама:

Гумвантажі будуть завезені, не дивлячись ні на що".

Деталі: За його словами, 50-м окупантам із ворожої ДРГ вдалося поставити блок-пост на трасі, але українські бійці розбили там окупантів. 

Окупанти обстрілюють трасу прицільно, тому їхати нею до підконтрольної частини Луганщини небезпечно. Наразі в області шукають інші шляхи, як доставляти гуманітарні вантажі.  

ВІДЕО ДНЯ

Ситуація, за словами Гайдая, вкрай важка. Луганщина тримає оборону вже четвертий місяць. Увесь цей час росіяни розстрілюють території області без зупину.

Глава ОВА зазначає, що захисники області тримаються і чекають на прибуття зброї за ленд-лізом, аби йти в контрнаступ.

Цьому передувало: 24 травня Гайдай повідомив, що траса Лисичанськ – Бахмут повністю прострілюється, там уже діють диверсанти РФ.

За його словами, росіяни наступають на Луганщині по всіх напрямках одночасно, Сєвєродонецьк "закидали авіабомбами" – і він "ледь живий".

Із квітня російські війська зосередилися на захопленні Донбасу. 25 травня Генштаб ЗСУ констатував, що триває наступ у напрямку Сєвєродонецька.

25 травня Гайдай запевнив, що російські військові не перекрили трасу Лисичанськ – Бахмут і не відрізали Луганську область від решти України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування