Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Херсонщина - під постійним вогнем, у Миколаєві зранку лунали вибухи - дані ОВА

Неділя, 7 серпня 2022, 09:27
Херсонщина - під постійним вогнем, у Миколаєві зранку лунали вибухи - дані ОВА
фото ЗСУ

Російські окупаційні війська протягом доби 6 серпня вели активні бойові дії у Херсонській області, але й зазнають втрат, у Миколаєві зранку знову лунали вибухи.

Джерело: дані голів обласних військових адміністрацій

Деталі: Ситуація в регіонах станом на 8.00 7 серпня

Реклама:

Херсонщина: бойові дії тривали протягом всього дня. ЗСУ продовжують наносити удари по складам і позиціям окупантів та місцевих колоборантів. Напружена ситуація у всіх районах області.

Головною темою на всіх пропагандистських ресурсах залишається проведення референдуму. Представники окупаційної влади активно їздять громадами Херсонщини та агітують за приєднання до Росії.

Дніпропетровщина: нічні обстріли Нікопольського та Криворізького районів. 

ВІДЕО ДНЯ

По Нікопольському району ворог ударив із "Градів". У Марганці двоє постраждалих, одна людина у лікарні. У місті пошкоджено 48 приватних будинків, господарчі споруди, автівки, автобусна зупинка. Виведено з ладу електромережу. Кілька тисяч містян без світла.

У Червоногригорівській громаді — без жертв та руйнувань.

Криворізький район росіяни обстріляли з "Ураганів" та ствольної артилерії. Ударили по двох громадах — Апостолівській та Зеленодольській. Без постраждалих та руйнувань.

Харківщина: зафіксовано 4 вибухи в місті Харків. Зранку дві ракети влучили в Індустріальний район, територія заводу; одна ракета — Немишлянський район, пошкодження критичної інфраструктури; ще одна — Новобаварський район, влучання в землю біля приміщення суду.

По області обстрілювали Ізюмський, Харківський, Богодухівський, Чугуївський райони. Є влучання по відкритих територіях, допомоволодіннях, господарчих спорудах. Постраждалих, попередньо, немає.

Луганщина: ворог тричі організовував штурмові дії, при кожній з яких атакував одразу з декількох сторін. Зокрема, вів наступ поблизу Верхньокам’янського, але через супротив наших збройних сил вимушений був відступити.

Донеччина: за минулу добу росіяни обстріляли Бахмут, Авдіївку, Залізне, Соледар, с.Первомайське, смт. Південне, смт. Нью-Йорк, с.Новоселівку, с.Сонцівку.

Пошкоджено пішохідний міст, 5 приватних житлових будинків, одна багатоповерхівка, складське приміщення, господарчу споруду.

Вночі і зранку — ракетний удар по Кураховому, "Ураганом" у Слов'янську пошкоджено будинки у приватному секторі.

З п’ятої ранку  — обстріли по всій лінії фронту навколо Авдіївки, масований артобстіл міста.

За добу по області — 5 вбитих, 8 поранених цивільних.

Миколаївщина: зранку у Миколаєві знову лунали вибухи. Детальна інформація уточнюється.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Протягом минулої доби обстрілів зазнало смт Березнегувате. Одна людина загинула та п'ятеро поранено. Пошкоджено житлові будинки та об'єкти цивільної інфраструктури.

Тривають обстріли за межами населених пунктів Широківської громади. Детальна інформація уточнюється.

Вночі обстрілів зазнало с. Таборівка Бузької громади, внаслідок чого зруйновано три житлових будинки. За попередньою інформацією без жертв.

Відносно спокійно ніч минула на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Одеськїй, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Черкащині, Кіровоградщині, Вінничині, Полтавщині, Сумщині, Чернігівщині, Київщині та Житомирщині.

Слухайте також:

Слухайте подкаст "Кляті питання": Apple Podcasts | Google Podcasts | Soundcloud | Overcast | АБУК | НВ. Подкасти

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування