Західні танки буде підтримувати українська артилерія: Резніков показав САУ "Богдана"

Четвер, 26 січня 2023, 17:54
Західні танки буде підтримувати українська артилерія: Резніков показав САУ Богдана
Олексій Резніков на САУ "Богдана", фото з Facebook міністра

Міністерство оборони України у 2022 році закуповувало озброєння та військову техніку у вітчизняних виробників, тому західні танки на фронті буде підтримувати українська артилерія, а незабаром українцям представлять і розробки безпілотників.

Джерело: міністр оборони Олексій Резніков у Facebook

Пряма мова: "Міноборони не афішувало це, але весь минулий рік ми не припиняли закупівлі ОВТ у вітчизняних виробників. Там, де було можливо, у межах компетенції сприяли розгортанню у нових локаціях та збільшенню потужностей.

Реклама:

Так само минулого року після критичного періоду, коли значний обсяг ресурсів спрямовувався на імпорт необхідного для оборони, Міноборони підготувало перехід, щоб у 2023 році максимальний обсяг коштів було спрямовано українським виробникам. Це стосується усіх компонентів: від форми, взуття, бронежилетів і БПЛА – до важкої зброї і боєприпасів".

Деталі: Резніков показав фотографію української самохідної артилерійської установки (САУ) "Богдана" калібру 155-мм. 

 
Олексій Резніков на САУ "Богдана"

Міністр повідомив, що "одна така артсистема успішно пройшла випробування на полі бою".

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, нові артсистеми Міноборони профінансувало ще навесні 2022 року. 

Пряма мова: "Танки західного виробництва, які надійдуть за кілька місяців, на фронті буде підтримувати українська – у всіх розуміннях цього слова - артилерія.

Я вже озвучував свій підхід. Україна має бути максимально незалежною у всіх компонентах забезпечення оборони, де це можливо. Це робить нашу країну бажаним партнером, посилює наші позиції. Саме тому Міноборони нарощуватиме зусилля у контексті стимулювання українських виробників.

Невдовзі представимо перші результати нашого руху щодо БПЛА".

Цьому передувало: В останні дні розгорівся черговий скандал навколо державних закупівель Міноборони: йшлося про продукти за завищеною ціною для українського війська.

Читайте також: Мільйони ексчиновника, "відкати" та фейкові бронежилети. Історія шахрайства на закупках Міноборони

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування