Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кремлі підтвердили: Лукашенко у п'ятницю приїде до Путіна говорити про війну

Четвер, 16 лютого 2023, 11:24
У Кремлі підтвердили: Лукашенко у п'ятницю приїде до Путіна говорити про війну
Олександр Лукашенко, володимир Путін, фото: Getty Images

Президент країни-агресора Володимир Путін в п'ятницю зустрінеться з нелегітимним президентом Білорусі Олександром Лукашенком у підмосковній резиденції Ново-Огарьово, бесіда матиме ґрунтовний характер.

Джерело: російське пропагандистське інформагентство "РИА "Новости" з посиланням на прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, білоруське провладне інформагентство "Белта" з посиланням на Лукашенка

Пряма мова Пєскова: "Що стосується підготовки до зустрічі завтра двох президентів - Путіна і Лукашенка - так, я можу підтвердити, така зустріч готується".

Реклама:

Деталі: За його словами, зустріч відбудеться в Ново-Огарьово, "бесіда буде ґрунтовною".

Лукашенко також підтвердив, що зустріч відбудеться 17 лютого та розповів про основні теми, які будуть обговорюватись.

Пряма мова Лукашенка: "Ми питання безпеки, оборони будемо обговорювати. Але головне (я вже говорив, що ми десь у квітні-травні готуємо засідання Вищої державної ради) - обговоримо питання і економічного, і військового, і політичного характеру, які обговорюватимуть на Вищій державній раді", - сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

Також планується обговорення питань спільного військового угруповання в Білорусі. "Якщо ми вийдемо на питання нашого спільного угруповання в Білорусі, звичайно, будемо і це обговорювати", - сказав Лукашенко.

Лукашенко також почав говорити про те, що російські військові перебувають в Білорусі начебто не для того, щоб нападати на Україну. За його версією, росіяни "проходять бойове злагодження з білоруськими військовослужбовцями, щоб бути готовими разом у разі потреби відбивати агресію проти Білорусі".

Що було раніше

  • Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що на черговій зустрічі у п'ятницю президент країни-агресора Володимир Путін спробує знову схилити нелегітимного президента Білорусі Олександра Лукашенка до прямої участі у війні проти України.
  • У розмові з журналістами Лукашенко заявив, що білоруська армія долучиться до російської у війні тільки у разі прямого нападу на Білорусь.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування