США підтримуватимуть Україну для гарантії стратегічної поразки Путіна – Блінкен

П'ятниця, 24 березня 2023, 05:14
США підтримуватимуть Україну для гарантії стратегічної поразки Путіна – Блінкен
ЕНТОНІ БЛІНКЕН. ФОТО GETTY IMAGES

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Штати будуть підтримувати Україну і в наступному році, "щоб гарантувати, що війна президента Путіна завершиться стратегічною поразкою".

Джерело: France24/AFP, сайт Держдепу США

Пряма мова: "Бюджет США продовжить нашу безпекову, економічну, енергетичну та гуманітарну підтримку України, щоб гарантувати, що війна президента Путіна завершиться стратегічною поразкою".

Реклама:

"Я думаю, що в Україні є території, за які українці будуть боротися. Проте є території, які вони вирішать повернути іншими способами".

"Чого ми не хочемо… щоб це врегулювалося в такий спосіб, який просто дозволить росіянам перезавантажитися, переозброїтися і потім знову атакувати".

Деталі: Блінкен у четвер запропонував роль дипломатії у визначенні майбутніх кордонів України, в той же час підтвердивши, що будь-які мирні рішення мають бути прийняті Києвом.

ВІДЕО ДНЯ

Держсекретар США неодноразово заявляв, що війну потрібно закінчити дипломатичним шляхом, але відкинув найближчі перспективи переговорів, оскільки вважає, що Росія не налаштована на це, і зосередився на допомозі українським військовим у відбитті атак росіян.

Також він зазначив, що бюджет США на 2024 рік розрахований на те, щоб продовжити підтримку України у безпековій, енергетичній та гуманітарній сферах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування