Зеленський: ядерна зброя в Білорусі означає, що зустріч Путіна і Сі була невдалою

П'ятниця, 31 березня 2023, 19:47
Зеленський: ядерна зброя в Білорусі означає, що зустріч Путіна і Сі була невдалою
Зеленський із європейською делегацією в Бучі. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський вважає, що рішенням розташувати в Білорусі ядерну зброю президент РФ Володимир Путін намагається показати Китаю хоч якусь суб’єктність.  

Джерело: Зеленський під час брифінгу на саміті в Бучі

Пряма мова: "Сигнал, що Росія буде розташовувати ядерну зброю на території Білорусі, говорить про невдалу зустріч із Китаєм. (Росії – ред.) потрібно було показати якусь суб’єктність, яку Росія під керуванням президента Путіна повністю втратила.

Реклама:

Це ще раз підкреслює, що треба показувати якісь політичні кроки, або перемоги презенту Росії, але він на полі бою не зміг це зробити і навіть про те, що вони розпочали таку криваву війну, абсолютно зрозуміло, чим вона вже закінчиться. Питання в тому, що він просто не жаліє наших людей і вбиває їх, але він і не рахує своїх людей. Але це справи Російської Федерації.

І останнє – це повністю втрата будь-якої суб’єктності і президента Білорусі. Він, я думаю вже не вирішує, яка зброя знаходиться на його території".    

Читайте також: Ошийник для Лукашенка: як тактична ядерна зброя РФ змінить розклади у Білорусі

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • У п’ятницю 31 березня самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко у своєму зверненні до народу заговорив про можливість розміщення російської стратегічної ядерної зброї на білоруській території.
  • 25 березня Путіна заявив, що Москва і Мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...