Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відсторонення Атрошенка – це вибірковість і несправедливість – Філатов

Вівторок, 18 квітня 2023, 11:34
Відсторонення Атрошенка – це вибірковість і несправедливість – Філатов
БОРИС ФІЛАТОВ, ФОТО: НАЗАРІЙ МАЗИЛЮК, УП

Міський голова Дніпра Борис Філатов вважає, що відсторонення на рік від посади мера Чернігова Владислава Атрошенка - це вибірковість та несправедливість. Філатов вважає, що така несправедливість може статися з кожним мером. 

Джерело: інтерв'ю Філатова "Українській правді"

Пряма мова: "Влад мені не друг і в мене з ним складні стосунки...

Реклама:

Влад є складною людиною. Я не знаю, що там трапилося у нього з Офісом, хто стейкхолдер цього конфлікту. Але це несправедливість. В Кодексі про адміністративні правопорушення зовсім такого немає.

Я вважаю, що за це рішення судді, які його приймали, повинні сидіти у в'язниці. Можна було якось по-іншому вирішити питання. Але вбити місцеве самоврядування в Чернігові, будь сто разів Атрошенко складною людиною, це несправедливість".

Деталі: Філатов також заявив, що мер Бучі вивозив з міста свою родину в кареті швидкої допомоги: "Йому родину могли розстріляти, давайте його теж виженемо?". Про це, за словами глави Дніпра, йому розповів мер Бучі.

ВІДЕО ДНЯ

Мер Дніпра вважає, що випадок із Атрошенком це "вибірковість".

Філатов допускає, що правоохоронці можуть і йому пред'явити якісь претензії і так само спробувати відсторонити від виконання обов'язків: "Це може статися з кожним міським головою. Чому – не маю відповіді".

Пряма мова: "От недавно зустрів мене один депутат – не буду казати хто, щоб не здогадалися. Він мені каже: "Я маю вас попередити, є команда працювати по мерії правоохоронцям".

І я це чую вже 8 років. Хай приїжджають! Неможливо так працювати. Я не можу сказати, що мене це деморалізує, але це втомлює.

Нещодавно спілкувався з одним з мерів, не скажу з ким конкретно. Цей мер мене питає: "У тебе є програма допомоги ТрО?". Я відповідаю: "Звісно, є, Дніпро дуже допомагає Збройним силам, ТрО". Він каже: "Ну, чекай. До мене зайшла аудиторська служба. Вони написали, що це нецільове використання бюджетних коштів".

Я не вірю, що в Офісі хтось сидить, бере слухавку і каже: "Оцих загоніть, до цих зайдіть і все інше". Адже розумію, скільки зараз завдань у керівництва Офісу президента..."

Деталі: Філатов додав, що раніше юристи з профільного департаменту приносили йому дані – скільки кримінальних справ, скільки в суді, скільки на слідстві.

Але зараз він перестав це відслідковувати. 

Знати більше: Борис Філатов: Взяв у Залужного автограф для аукціону, потім мені дзвонили й запитували: "Що ви там замишляєте?"

Голова Чернігова Атрошенко: Якщо мери будуть сидіти і мовчати, то пізніше вони будуть просто сидіти

Що було раніше

  • У грудні 2022 року Яворівський районний суд Львова визнав винним у конфлікті інтересів мера Чернігова Владислава Атрошенка і позбавив його на рік права обіймати посаду міського голови. Таке рішення суд прийняв через те, що Атрошенко доручив своєму водієві вивезти за кордон автомобіль його дружини.
  • 27 січня Львівський апеляційний суд мав розглядати апеляцію на рішення про відсторонення від посади мера Чернігова Владислава Атрошенка; підтримати міського голову приїхали очільники 30 міст, але засідання перенесли на 1 лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування