Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка Британії: сили "Вагнера" відходять з позицій навколо Бахмута

Субота, 27 травня 2023, 09:20

Сили приватної військової групи "Вагнера", ймовірно, почали відходити з деяких своїх позицій навколо міста Бахмут.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у щоденному розвідувальному огляді Міноборони Британії.

25 травня 2023 року власник "Вагнера" Євгеній Пригожин заявив, що виведення його сил з Бахмута розпочалося і що передача позицій Міністерству оборони Росії триватиме до 1 червня.

Реклама:

Заступник міністра оборони України також підтвердив ротацію сил Вагнера на околицях міста.

Станом на 24 травня сили так званої "Донецької народної республіки", ймовірно, увійшли в місто, щоб розпочати операції із зачистки.

Протягом останніх тижнів підрозділи 31-ї бригади повітряно-десантних військ Росі, ймовірно, перемістилися з району Сватове-Кремінна для посилення флангів Бахмута.

ВІДЕО ДНЯ

Станом на 16 травня 2023 року українські війська зайняли 20 квадратних кілометрів на флангах Бахмута. Ротація сил "Вагнера", ймовірно, продовжиться контрольованими етапами, щоб запобігти колапсу в районах навколо Бахмута.

"Незважаючи на тривалу ворожнечу Пригожина з Міністерством оборони Росії, сили "Вагнера", ймовірно, будуть використані для подальших наступальних операцій на Донбасі після відновлення", – йдеться в огляді.

Раніше розвідка Британії відзначила зростання кількості парамілітарних угрупувань в РФ, які не входять до лав збройних сил країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування