Путіну цілодобово доповідають про "заколот" Пригожина: у РФ почали блокувати доступ до новин

Субота, 24 червня 2023, 05:20
Путіну цілодобово доповідають про заколот Пригожина: у РФ почали блокувати доступ до новин
ВОЛОДИМИР ПУТІН. ФОТО З САЙТУ КРЕМЛЯ

Російські силовики цілодобово доповідають президенту РФ Володимиру Путіну про заходи, які вживаються щодо протистояння "збройному заколоту" засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. У РФ почалися проблеми з доступом до новин.

Джерела: російське пропагандистське видання "ТАСС", "РБК", "Новая газета", Telegram-канал "Sota", "Важные истории", "BBC Русская служба"

Деталі: Як повідомляє "ТАСС" з посиланням на речника російського президента Дмитра Пєскова, силовики цілодобово доповідають Путіну про заходи, які вони вживають у зв'язку зі спробою Пригожина організувати "заколот".

Реклама:

"Спеціальні служби, силові відомства, а саме Міністерство оборони, ФСБ, МВС, Росгвардія, у режимі цілодобової роботи постійно доповідають президенту про заходи, яких вживають, у контексті виконання раніше наданих ним доручень", – цитує видання слова Пєскова.

За словами Пєскова, генпрокурор РФ Ігор Краснов доповів Путіну про порушену проти Пригожина кримінальну справу.

Через оголошене Пригожиним протистояння "вагнерівців" і російської армії на пропагандистському телеканалі "Первый канал" вночі 24 червня почався спецвипуск новин.

ВІДЕО ДНЯ

У першому спецвипуску російські пропагандисти заявили, що відео, на якому армія РФ нібито завдає удару по позиціях "вагнерівців", є "постановкою". "Доказом", що відео постановочне, телеканал, зокрема, назвав відсутність інших свідчень удару по таборах ПВК.

Через деякий час на "Первом канале" вийшов ще один спецвипуск новин про Пригожина, пише "Новая газета". У ньому показали звернення генерала Суровікіна до найманців "Вагнера", яке раніше з'явилося в Телеграм-каналах.

За інформацією "Sota", на тлі протистояння "вагнерівців" з російськими військовими соціальна мережа "ВКонтакте" почала блокувати публікації заяв Пригожина. Судячи зі скріншоту, який опублікувало видання, адміністрація соцмережі посилається на вимогу Генпрокуратури, яку було видано 23 червня.

Крім того, пише видання "Важные истории", російські провайдери, ймовірно, почали блокувати доступ до новин у Google. Видання звернуло увагу на дані GlobalCheck - доступ до новин у Google близько 01:00 був у 25% користувачів у Росії.

Разом з тим, видання ВВС повідомило, що обстановка у центрі Москви вночі мала "буденний вигляд" – військової техніки чи скупчення сил безпеки не було видно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:22
Philip Morris запустила нову фабрику на Львівщині: задовольнить потреби ринку в Україні
14:17
фотоПід час стрибків із парашутом на Одещині загинув 19-річний курсант
14:09
Літні канікули 2024: коли розпочнуться і скільки триватимуть в українських школах
14:01
відеоПрикордонники показали зірваний наступ ворога на Бахмутському напрямку
14:00
ВАКС стягнув у дохід держави два літаки російської компанії, пов'язаної з "Ростехом"
13:55
ЄС попередив Ізраїль, що продовженя операції в Рафаху неминуче призведе до погіршення відносин
13:45
Де шукати інформацію про усиновлення? В Україні запустили спеціальний сайт
13:44
Хакери РФ атакують мобільні українських військових через Telegram та Signal
13:38
оновленоЧерез російський удар по Миколаєву постраждали троє людей
13:26
Circle to Search від Google допоможе користувачам розв’язувати шкільні задачі з математики та фізики
Усі новини...
Реклама: