Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вписує нову сторінку в історію Європи – голова Єврокомісії

Субота, 22 липня 2023, 04:36
Україна вписує нову сторінку в історію Європи – голова Єврокомісії
УРСУЛА ФОН ДЕР ЛЯЙЕН. ФОТО GETTY IMAGES

Очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна вписує нову сторінку в цю історію Європи.

Джерело: Урсула фон дер Ляєн у Нью-Йорку під час церемонії вручення Всесвітньої премії миру та свободи, цитує Укрінформ

Пряма мова: "Історія нашого Європейського Союзу є історією демократій, молодих та зрілих, які стають сильнішими разом.

Реклама:

Це історія Німеччини й Італії, які відродилися після війни. Це історія Іспанії, Португалії та Греції на шляху від диктатури до демократії.

Це історія демократичного ренесансу після падіння "залізної завіси".

І наступна сторінка цієї історії пишеться сьогодні – в Україні, в Молдові та у Грузії, а також на Західних Балканах".

ВІДЕО ДНЯ

"Росія не лише скоїла невимовні злочини, стираючи міста, вилучаючи дітей з родин, вчиняючи холоднокровні вбивства мирного населення. Ця війна також йде проти всіх основ, на яких будуються Об’єднані Нації.

Вона вражає саму ідею світового порядку, заснованого на міжнародному праві, де всі суверенні країни мають рівні права, і всі країни мають утримуватися від використання сили проти територіальної цілісності або політичної незалежності будь-якої держави.

Це – слова, що містяться в Хартії ООН. Саме тому Європа стоятиме поряд з Україною так довго, скільки це буде необхідним".

Деталі: Фон дер Ляєн ще раз підкреслила, що Україна воює не лише за власну свободу, а за свободу кожної країни, і саме така свобода є основоположним принципом Хартії ООН.

"Народ України хоче миру більше за будь-кого у світі. Але тривалий мир може бути побудований лише на основі міжнародного права. Має бути незалежна Україна, в межах її міжнародно визнаних кордонів, де буде забезпечена відповідальність за воєнні злочини, де будуть надані гарантії безпеки, щоб українці були вільними від страху.

Саме це покладено в основу мирної формули Президента Зеленського. Кожен з десяти її пунктів базується на Хартії ООН та на резолюціях ООН. Хартія має бути початковим пунктом для будь-яких переговорів про справедливий та тривалий мир", – зазначила глава Європейської комісії.

Вона зауважила, що є ще одна причина, за якої війна України проти російської агресії демонструє глибокий взаємозв’язок між миром та верховенством права.

"Українці зробили чіткий вибір на користь верховенства права й демократії. Вони хочуть приєднатися до Європейського Союзу.

Це означає глибокі та структурні реформи – від незалежності судів до боротьби з корупцією, від дотримання прав меншин до свободи преси. Вражає, як швидко та віддано Україна імплементує ці реформи, попри війну", – додала фон дер Ляєн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування