Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорватія готова надавати порти на Дунаї та в Адріатичному морі для українського зерна

Вівторок, 22 серпня 2023, 14:02
Хорватія готова надавати порти на Дунаї та в Адріатичному морі для українського зерна
зустріч із Прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем. Фото - Офіс Президента.

На зустрічі з Володимиром Зеленським в Афінах прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович заявив, що Хорватія готова надавати порти на Дунаї та в Адріатичному морі для транспортування українського зерна.

Джерело: Офіс Президента

Дослівно: "Зеленський наголосив, що Україна готова й надалі залишатися гарантом глобальної продовольчої безпеки й зацікавлена в пошуку нових шляхів постачання продовольства на світові ринки, одним із яких може стати Хорватія. Хорватська сторона підтвердила готовність надавати порти на Дунаї та в Адріатичному морі для транспортування українського зерна".

Деталі: Зеленський розповів про ситуацію на полі бою, наступальні кроки української армії та проблеми, з якими вона стикається. Він також поінформував співрозмовника про підготовку української енергосистеми та ППО до осінньо-зимового періоду.

Також президент провів зустріч із Прем’єр-міністром Республіки Північна Македонія Димитаром Ковачевським. Лідери обговорили ситуацію на полі бою. Президент звернув увагу на нарощування виробництва Росією ракет із використанням західних компонентів.

 
Зустріч Зеленського із Прем’єр-міністром Республіки Північна Македонія Димитаром Ковачевським
Фото - офіс президента

Дослівно: Володимир Зеленський подякував Димитару Ковачевському за оборонну підтримку, зокрема підготовку нового пакету допомоги. Сторони обговорили розвиток подальшої співпраці між державами у сфері оборони.

Передісторія:

  • Президент Володимир Зеленський провів зустріч президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у грецьких Афінах 22 серпня. Говорили про зерно, Україну в ЄС і формулу миру. 
  • Президент Володимир Зеленський провів зустріч з президентом Сербії Александаром Вучичем

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування