Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кількість загиблих унаслідок землетрусу в Марокко перевищила 2 тисячі осіб

Неділя, 10 вересня 2023, 00:18
Кількість загиблих унаслідок землетрусу в Марокко перевищила 2 тисячі осіб
наслідки землетрусу в Марокоо, фото: AFP/Getty Images

Рятувальники розбирали завали у віддалених гірських районах Марокко в суботу після того, як понад 2 тисячі людей загинули в результаті найсмертоноснішого за останні десятиліття землетрусу в країні.

Джерело: CNN із посиланням на державне телебачення і Міністерство внутрішніх справ Марокко, Reuters

Деталі: Щонайменше 1 305 людей загинули, ще 1 220 перебувають у критичному стані.

Реклама:

У постраждалих від землетрусу регіонах були розгорнуті служби екстреної допомоги, а король Марокко Мохаммед VI розпорядився створити комісію з надання допомоги для розподілу допомоги постраждалим.

За словами влади, більшість смертей сталися в гірських районах поблизу епіцентру, куди важко дістатися, а рятувальні команди мали труднощі з доступом до найбільш постраждалих районів після пошкодження доріг, повідомляє Al Aoula.

Королівські збройні сили Марокко попередили мешканців країни, щоб вони звертали пильну увагу на подальші поштовхи.

ВІДЕО ДНЯ

Геологічна служба США повідомила, що землетрус у п'ятницю ввечері був незвично сильним для цієї частини Марокко.

"Землетруси такого масштабу в цьому регіоні є рідкісними, але не несподіваними. З 1900 року в радіусі 500 км від цього землетрусу не було землетрусів М6 (магнітудою 6 балів) і більше, і лише 9 землетрусів М5 (магнітудою 5 балів) і більше", – зазначає Геологічна служба США.

Американське відомство прогнозує "ймовірні значні руйнування", а катастрофау називає широкомасштабною, зазначаючи, що багато людей в цьому районі проживають в будівлях, які "дуже вразливі до підземних поштовхів".

За повідомленням Королівського палацу, після землетрусу в Марокко буде три дні жалоби. На всіх державних будівлях будуть приспущені прапори.

Оновлено: Згодом видання Reuters повідомило про не менше 2012 загиблих. Крім того, зросла кількісь постраждалих до 2059 осіб, 1404 з яких перебувають у критичному стані.

Що передувало: В суботу вранці повідомлялося про близько 300 загиблих, згодом стало відомо про понад 800 загиблих в результаті землетрусу в Марокко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: