Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни знизили темпи наступальних операцій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна – ISW

П'ятниця, 29 вересня 2023, 05:28
Росіяни знизили темпи наступальних операцій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна – ISW
українська військоа техніка. ілюстративне фото Ельдара Сарахмана, УП

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) помітили, що останнім часом росіяни знизили темпи наступальних дій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна

Джерело: ISW

Деталі: У звіті вказують, що українські оборонці продовжили наступальні операції під Бахмутом і на заході Запорізької області 28 вересня.

Реклама:

Крім того, за спостереженням аналітиків, останніми днями російські війська знизили темпи своїх локальних наступальних операцій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

Російські та українські офіційні особи все частіше повідомляють про меншу кількість російських наземних атак на Куп'янському та Лиманському напрямках, що свідчить про те, що український контрнаступ відволікає російські сили від лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна та значно послаблює російські наступальні зусилля на цій лінії.

За попередньою оцінкою ISW, російські наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна мали на меті притиснути українські війська до цієї лінії та відволікти їх від більш важливих ділянок фронту.

ВІДЕО ДНЯ

Проте російська авіація стає все більш активною в Харківській, Луганській і Херсонській областях і, очевидно, менш активною в районах західної частини Запорізької області, де українські війська проводять контрнаступальні операції.

Протягом останнього тижня російські війська все частіше завдавали авіаударів по цілях на західному (правому) березі Херсонської області та по тилових українських наземних лініях зв'язку на Куп'янському напрямку.

Російська авіація продовжує завдавати ударів по тилових українських районах на сході Запорізької області, хоча згадки про те, що вона відбиває українські атаки в прифронтових районах, стали менш регулярними в російських повідомленнях, ніж на початку контрнаступу.

Ключові висновки ISW за 28 вересня:

  • 28 вересня українські війська продовжили наступальні операції під Бахмутом та на заході Запорізької області.
  • Російські війська знизили темпи своїх локальних наступальних операцій на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна в останні дні.
  • Російська авіація стає все більш активною в Харківській, Луганській та Херсонській областях і, очевидно, менш активною в районах західної частини Запорізької області, де українські сили проводять контрнаступальні операції.
  • У ніч з 27 на 28 вересня російські війська здійснили серію ударів безпілотниками по Україні.
  • Російська Державна Дума прийняла в першому читанні законопроєкт, який передбачає кримінальну відповідальність за пропаганду і виправдання екстремізму, що, ймовірно, сприятиме цензурі в російському інформаційному просторі.
  • Путін під час зустрічі 28 вересня продемонстрував свою підтримку главі Чеченської Республіки Рамзану Кадирову на тлі триваючих спекуляцій щодо стану здоров'я Кадирова і реакції громадськості на нещодавню поведінку сина Кадирова.
  • Російський інформаційний простір продовжував критикувати вірменське керівництво і нарікати на зменшення впливу Росії у Вірменії.
  • Російські війська провели наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, поблизу Бахмута, вздовж лінії Авдіївка-Донецьк, у прикордонній зоні Донецької та Запорізької областей, а також на заході Запорізької області, але не здобули підтверджених перемог.
  • Російські джерела повідомили, що 28 вересня Повітряно-космічні сили Росії отримали нову партію винищувачів-невидимок п'ятого покоління Су-57 і винищувачів-ракетоносців четвертого покоління Су-35С.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: