Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія передала ХАМАС піхотне озброєння, загарбане в Україні – Буданов

Четвер, 12 жовтня 2023, 10:03
Росія передала ХАМАС піхотне озброєння, загарбане в Україні – Буданов
Буданов, фото: УП

Глава головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, що росіяни передавали угрупованню ХАМАС піхотне озброєння, яке вдалося завоювати в Україні. Він вважає, що події в Ізраїлі не позначаться на війні РФ з Україною, якщо закінчаться у найближчі тижні, проте наразі у світі нависла загроза "глобальної війни". 

Джерело: Буданов в інтерв'ю "Українській правді" 

Пряма мова: "Нам чітко відомо, що трофейна зброя з України все-таки передавалася росіянами угрупованню ХАМАС. Здебільшого це піхотне озброєння.

Реклама:

Є деяка інформація про те, що щось заходило до Хезболли, але наразі достовірно нам це невідомо".

Деталі: Також Буданов вважає, що росіяни допомагали бойовикам ХАМАС використовувати FPV-дрони проти бронетехніки: "Ніхто інший, як люди, які пройшли наш театр воєнних дій, не могли такого робити. Оскільки там не було нас, значить, це були росіяни".

Глава ГУР повідомив, що за тиждень до початку дій в Ізраїлі, на території Лівану почала офіційно мовити російська станція "Спутник" арабською мовою: "Це мовлення в абсолютно пропагандистському стилі з явними російськими наративами".

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, 24 вересня російський космічний апарат, який здатен вести радіоелектронну розвідку та перехоплення супутникових сигналів, був переміщений на геостаціонарну орбіту Ізраїля.

З 22 по 24 вересня російська військова делегація перебувала з візитом в Ірані: "Нам відомо, що було кілька, скажімо так, побажань з іранської сторони. Одне з них стосувалося розширення спроможностей щодо розвідувальної інформації. Тепер зрозуміло, яку саме розвідувальну інформацію почали росіяни надавати всім зацікавленим сторонам. Наголошую, що тут не один Іран, а всі зацікавлені сторони".

Буданов також висловився щодо впливу подій в Ізраїлі на військову допомогу Україні. На його думку, "якщо конфлікт буде обмежений за часом, до кількох тижнів, то немає про що хвилюватися".

Пряма мова: "Але якщо ситуація затягнеться, цілком зрозуміло, що будуть певні проблеми з тим, що не тільки в Україну треба буде постачати озброєння і боєприпаси...

До середини наступного року ми особливих проблем не бачимо з військовою допомогою. А далі все буде залежати від нас – як правильно зможемо всім донести, показати і пояснити наші потреби, а також налагодити збільшення виробництва у нас".

Глава розвідки додав, що наразі світ "швидко наближається до глобальної війни", тому що усі ці конфлікти "пов'язані між собою одними й тими самими країнами, які втягнуті в ці процеси".

Нагадаємо: 

  • 7 жовтня ХАМАС масовано атакував ракетами Ізраїль, у містах спалахнули пожежі. 
  • Українська розвідка повідомила, що російські окупанти передали бойовикам ХАМАСу захоплену під час бойових дій в Україні трофейну зброю, виготовлену в США та ЄС. В ГУР попередили, що Росія готується до дискредитації України, щоб вплинути на ставлення союзників і надання західної зброї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: