Начальник генштабу Ізраїлю: Ми готові до наступу, обговорюється його час і формат

Вівторок, 24 жовтня 2023, 16:58
Начальник генштабу Ізраїлю: Ми готові до наступу, обговорюється його час і формат
Фото: Getty Images

Начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві заявив, що угрупування ХАМАС уже "жалкує" про початок війни проти Ізраїлю, і визнав, що наземний наступ відкладається зі "стратегічних міркувань".

Джерело: The Times of Israel, яке цитує Халеві

Пряма мова: "Ізраїль перебуває в розпалі війни, яку розпочала терористична група ХАМАС. Він вже шкодує про це".

Реклама:

"Ми підготувалися до цього. ЦАХАЛ і Південне командування підготували якісні наступальні плани для досягнення цілей війни".

"ЦАХАЛ готовий до (наземних – ред.) маневрів, і ми приймемо рішення з політичними колами щодо форми і часу наступного етапу".

Деталі: Халеві розповів, що є "тактичні і навіть стратегічні міркування", які затримують наземний наступ, але вони дозволяють ЦАХАЛу краще підготуватися.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми використовуємо кожну хвилину, щоб бути ще більш підготовленими... Вбиваючи терористів, руйнуючи інфраструктуру, збираючи більше розвідданих для наступного етапу", - додав він.

Передісторія:

  • Ще 22 жовтня Халеві повідомив командування ЦАХАЛ, що військові розпочнуть операцію зі знищення ХАМАС.
  • 20 жовтня західні ЗМІ повідомляли, що уряди США і країн Європи просять Ізраїль відкласти початок наземної операції в секторі Гази і дати час для таємних переговорів за посередництва Катару з метою звільнення заручників, яких утримує ХАМАС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: