Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська пропаганда поширила брехню про перехід льотчика ЗСУ на бік окупантів – ГУР

Субота, 18 листопада 2023, 19:15
Російська пропаганда поширила брехню про перехід льотчика ЗСУ на бік окупантів – ГУР
Андрій Юсов, фото УП

Російська пропаганда поширила дезінформацію про те, що чинний льотчик ЗСУ нібито здійснив переліт на російську сторону, у ГУР спростували це повідомлення.

Джерело: російське пропагандистське агентство ТАСС, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у коментарі УП, джерела УП

Деталі: Російське агентство ТАСС у суботу заявило, що нібито "чинний льотчик ЗСУ здійснив переліт на російську сторону". Про це пропагандистам нібито повідомив льотчик вертольота Ка-52 Олексій Воєвода, який організував переліт.

Реклама:

Представник ГУР Андрій Юсов у коментарі УП наголосив, що "це запізніла російська ІПСО (інформаційно-психологічна операція – ред.) у відповідь на масову здачу в полон і перехід на бік України російських окупантів, зокрема офіцерів, а також пілотів з технікою".

За даними джерел УП, усі льотчики Повітряних сил і Сухопутних військ ЗСУ – на місці.

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • 23 серпня стало відомо, що гелікоптер Мі-8 Збройних сил Росії опинився в Україні внаслідок тривалої спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України.  
  • Пілот і його сімʼя перебувають в Україні, родину завчасно вивезли з РФ. Мі-8 залишився в Україні разом із деталями до літаків-винищувачів, які він мав доставити росіянам. 
  • Пілот переміщеного в Україну російського вертольота Мі-8 Максим Кузьмінов розповів, що первинна інформація про можливість здатися з гелікоптером надійшла від співробітників поліції, потім в операцію включилося ГУР.

Читайте також: Рейс Ростов – Кропивницький. Як українські військові вербували російського пілота, а отримали справу від СБУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...