Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Хезболла" випустила по Ізраїлю понад тисячу боєприпасів – міністр оборони

Понеділок, 20 листопада 2023, 04:46
Хезболла випустила по Ізраїлю понад тисячу боєприпасів – міністр оборони
Йоав Галант, фото: Міноборони Ізраїлю

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що підтримуване Іраном ліванське терористичне угрупування "Хезболла" випустило понад 1000 боєприпасів по Ізраїлю з 7 жовтня.

Джерело: недільна заява Галанта журналістам, цитує The Times of Israel

Пряма мова: "Іран – це корінь ворожості і агресії проти Держави Ізраїль. Війна є багатофронтовою, незважаючи на те, що її інтенсивність зосереджена на Газі".

Реклама:

"З початку війни "Хезболлам" випустила понад 1000 боєприпасів по ізраїльських об'єктах, але сама зазнає набагато більшої шкоди.

Ми завдаємо ударів ракетним загонам та вражаємо військові об'єкти і цілі, "Хезболла" платить високу ціну щодня".

Деталі: Коментарі міністра з'явилися після того, як у неділю "Хезболла", незважаючи на штормову погоду, здійснила нові ракетні обстріли і запустила безпілотники на північні ізраїльські громади, що змусило ізраїльські сили атакувати об'єкти терористичного угруповання в Лівані.

ВІДЕО ДНЯ

Галант також сказав, що на Західному березі річки Йордан "є багато спроб здійснити теракти проти ізраїльтян, які щодня припиняються ЦАХАЛом і Шин Бетом".

Передісторія:

  • 8 жовтня "Хезболла" заявила, що обстріляла Ізраїль ракетами і мінометами "на знак солідарності" з палестинцями, Армія оборони Ізраїлю відповіла артилерією та БПЛА.
  • Ізраїль розгорнув війська в очікуванні вторгнення з території Лівану, стались перші сутички на кордоні. 
  • Ліванський рух "Хезболла" 13 жовтня заявив, що "повністю готовий" приєднатися до ХАМАС у війні проти Ізраїлю, коли прийде час.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: