Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нові штурми на Авдіївському напрямку не призведуть до швидкого просування росіян – ISW

Субота, 25 листопада 2023, 07:24
Нові штурми на Авдіївському напрямку не призведуть до швидкого просування росіян – ISW
українські оборонці, ілюстративне фото Генштабу ЗСУ

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що нові штурми Авдіївки росіяни почали зі "слабшими механізованими силами", й атаки ворога "не призведуть до швидкого просування".

Джерело: ISW

Деталі: Українські офіційні особи повідомили, що російські війська розпочали нову наступальну операцію в напрямку Авдіївки.

Реклама:

Аналітики, при цьому припускають, що зі слабшими механізованими силами, ніж під час попередніх наступальних хвиль, що відбулися в жовтні.

Український Генеральний штаб повідомив, що українські війська відбили щонайменше 50 російських атак на Авдіївському напрямку 23 і 24 листопада.

Експерти зазначають: великі наземні штурми піхоти, ймовірно, становитимуть значну загрозу українським військам, що обороняються на Авдіївському напрямку, але не призведуть до швидкого просування росіян у цьому регіоні.

ВІДЕО ДНЯ
 
карта ISW

Основні висновки ISW за 24 листопада:

  • Українські офіційні особи повідомили, що російські війська розпочали нову наступальну операцію в напрямку Авдіївки.
  • Російські високопосадовці можуть бути залучені до ширшої схеми примусового всиновлення депортованих українських дітей.
  • Західні союзники України заявили про свою прихильність подальшому розвитку української системи протиповітряної оборони під час 17-ї віртуальної зустрічі у форматі "Рамштайн".
  • Президент Росії Володимир Путін взяв участь у сесії Ради ОДКБ у Мінську.
  • За повідомленнями, китайські компанії співпрацюють з російськими бізнесменами у плануванні будівництва підводного тунелю, який з'єднав би Росію з окупованим Кримом.
  • Європейські держави реагують на тривалу організацію Росією штучно створеної кризи з мігрантами на північно-західних кордонах.
  • За повідомленнями, російські правоохоронні органи затримали близько 700 мігрантів на складі в Московській області і видали кілька повісток до армії, ймовірно, в рамках зусиль, спрямованих на примус мігрантів до військової служби.
  • Кремль, імовірно, відновлює спроби контролювати всі системи відеоспостереження в Росії, що може бути частиною постійних зусиль з інтенсифікації інструментів цифрового авторитаризму для посилення внутрішніх репресій.
  • Російські війська провели наземні атаки вздовж лінії Сватове-Кремінна, під Бахмутом, поблизу Авдіївки, на захід і південний захід від Донецька, на кордоні Донецької та Запорізької областей, а також на заході Запорізької області, дещо просунувшись вперед у деяких районах.
  • Російська авіаційна промисловість, ймовірно, зазнає значних обмежень через міжнародні санкції та вимоги російської оборонно-промислової бази.
  • Російська окупаційна влада продовжує докладати зусиль для індоктринації українських дітей в окупованій Україні в російську національну та культурну ідентичність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: